Start » Activiteit » Creativiteit Vanuit Je Bron

Creativiteit Vanuit Je Bron

Soort: cursus
Wie: Josephina Vrijdaghs

Tijdens deze bijeenkomsten laten we ons inspireren door onze eigen creativiteit waar we door middel van verschillende opdrachten in de groep en ook thuis mee in contact komen en ons leren over te geven.
We gaan ons ontdoen van de eventuele blokkades en innerlijke criticus die onze creativiteit in de weg staan.

Volgens Julia Cameron heeft iedereen het recht om te schrijven omdat ieder mens uniek is en het waard is om gehoord te worden. Zo zijn we volgens haar ook allemaal kunstenaars, omdat onze bron een creatieve bron is die nu eenmaal wil scheppen in wat voor vorm dan ook.

Door te leren ons over te geven aan deze creatieve spirituele bron en deze te volgen kunnen we ons eigen leven gestalte gaan geven. We leren vertrouwen op deze kracht en met onze eigen wil en blokkades uit de weg te gaan .We ervaren een nieuwe kracht en vormen zo ons leven tot het kunstwerk waarvoor het bedoeld is. De prestatie, het bijvoorbeeld mooi kunnen schrijven en/of het resultaat van een andere creatieve uiting, staat niet voorop, maar het volgen in het hier en nu van de creatieve spirituele stroom van onze Bron , het “proces”.

Josephina begon alweer twintig jaar geleden met het geven van de cursus the Artist’s Way van Julia Cameron en schrijft sindsdien elke dag ‘Morning Pages’. Ze is door het volgen van haar creatieve dromen als zangeres uiteindelijk spiritueel ‘ontwaakt ‘en is momenteel bezig met het beschrijven van haar levensverhaal.

Ze schreef een artikel over The Artist’s Way in Schrijven magazine. Augustus 2015.
In deze cursus brengt ze de belangrijkste opdrachten van Julia Cameron : o.a. The Artist’s Way, Je leven Schrijven en Walking in this World en andere bronnen samen om gezamenlijk dichter bij de kern, passies en missies van ieders leven te komen .

Het lezen van een van deze boeken is aangeraden tijdens de cursus, maar niet verplicht. Het kan zeker fungeren als hulpmiddel tijdens je proces. Als je The Artist’s Way al kent zal deze cursus een opfrisser zijn en de mogelijkheid bieden om verder op de materie in gaan.

We doen deze opdrachten door ze uit te schrijven en daarna te delen in de groep.
Deze groep is niet alleen voor schrijvers of degenen die willen schrijven maar voor iedereen die zich wil overgeven aan de creatieve bron in zichzelf en zich wil laten meevoeren op haar stroom.
Omdat het fijn is om in een veilige groep te werken komen we een vast aantal weken (12) bij elkaar. De groep kan daarne doorgaan of er start weer een nieuwe g roep. Wees er snel bij omdat we de groepen klein houden met maximaal 7 mensen.

Plaats: Boekhandel Scheltema, Rokin, Amsterdam
Dag: woensdag en eventueel donderdag indien de groep op woensdag vol is. 10.30–13.00
wo . 13 september Introductieworkshop van 10.30 – 13.00 €15,-
Van tevoren graag opgeven
Start: wo. 20 september t/m 13 december 12x
(m.u.v. 1 x in oktober)
do. 21 september t/m 14 december 12x
(m.u.v. 1x in oktober)
Bijdrage: 345,- voor particulieren, indien BTW plichtig komt er 21% bij
www.josephinavrijdaghs.nl/agenda
www.theartistsway.nl

Provincie:
Waar: Amsterdam
Wanneer: 21 09 2017
Hoeveel: €345,- particulier 21% bij indien BTW
Meer informatie: www.josephinavrijdaghs.nl/theartistsway

Word abonnee van Schrijven Magazine

Mis het herfstnummer van Schrijven Magazine niet, word vóór...

Superaanbieding!
topredacteur

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 16.00 u. abonnee!

Speciale aanbieding

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 16.00 u. abonnee!...

Superaanbieding

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 16.00 u. abonnee!...

Speciale aanbieding