Start » Activiteit » Cursus Poëzie Schrijven

Cursus Poëzie Schrijven

Soort: cursus
Wie: Groeten van Marc

In 8 inspirerende experimentele lessen werken we toe naar een presentatie tijdens een voordracht avond. We zullen dus wekelijks aandacht besteden aan alle aspecten van zowel het schrijven als het presenteren van een goed gedicht. We gaan aan de slag met de volgende thema’s:

21 september het lied

28 september droomlogica

5 oktober ruimte

12 oktober performance

19 oktober muziek en emotie

2 november identiteit

9 november guerilla poëzie

16 november dialoog

Leraar Martijn den Ouden is dichter en beeldend kunstenaar. In januari 2017 verscheen zijn derde dichtbundel Een kogelvrije zomer. Wat betreft zijn gedichten zijn critici het over een aantal dingen eens. Ze zijn experimenteel, verrassend, gewaagd, kinderlijk, speels en ernstig. Het plezier dat hij erin heeft als hij schrijft, is terug te lezen in zijn werk.

Met hetzelfde plezier geeft Martijn de poëziecursus inhoud. Deze staat in het teken van het schrijven en bespreken van moderne/hedendaagse poëzie. De cursus leunt daarmee op de logica en frisheid van naoorlogse poëzie. Dichters als Lucebert, Hugo Claus en Gerrit Kouwenaar zijn een inspiratiebron. Maar ook de poëzie van Paul van Ostaijen en de Russische absurdist Daniïl Charms, die ten grondslag liggen aan de hedendaagse poëzie, dienen als fundament voor de cursus.

Al schrijvend leer je wat de kwaliteit is van een gedicht, waarin de poëtische waarde van woorden schuilt, welke woordcombinaties iets teweeg brengen en hoe je structuur aanbrengt in taal.

De taal wordt in beginsel behandeld als verf of als klei. Aandachtig werk je aan een taalsculptuur, een tekst, een gedicht. En plezier staat steeds weer voorop.

Provincie: Noord-Holland
Waar: Amsterdam
Wanneer: donderdagavond
Hoeveel: €198,- voor de gehele cursus
Meer informatie: http://groetenvanmarc.nl/portfolio-item/poezie-cursus/

Word abonnee van Schrijven Magazine

Mis het herfstnummer van Schrijven Magazine niet, word vóór...

Superaanbieding!
succesvol met eigen beheer

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 16.00 u. abonnee!...

Speciale aanbieding
nieuwe serie: verhaalopbouw

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 16.00 u. abonnee!...

Topaanbieding
Like Schrijven Online op Facebook!

Like Schrijven Online op Facebook!

Vind ik leuk!