Start » Activiteit » Schrijfworkshop Personages maken

Schrijfworkshop Personages maken

Soort: workshop
Wie: Zintrige

Of het nou fictie of non-fictie betreft, personages vormen een van de belangrijkste elementen in een verhaal. Samen met onder andere de schrijfstijl van de auteur, het perspectief waarin het verhaal verteld wordt en het plot vormen ze een totaalplaatje.

Een personage is degene door wiens ogen we het verhaal beleven. Keuzes die je maakt voor je personage beïnvloeden het verhaal. Zo kan het verhaal alleen al veranderen door de keuze of we door de ogen van een man of een vrouw beleven, of misschien wel door de ogen van een kind. Al die eigenschappen die jij aan je personage toekent zijn van invloed. Het is daarom een kunst om een personage goed neer te zetten. Denk maar eens na: zelfs als je iemand goed kent, is het moeilijk om zijn of haar karakter te omschrijven of om te voorspellen wat iemand in een bepaalde situatie zal doen. Er is altijd een deel wat je niet ziet, omdat het in het hoofd van iemand afspeelt. Dat maakt mensen niet alleen ontzettend complex, maar ook juist zo interessant. En hier kunnen we mee spelen in verhalen.

Door als auteur een personage te leren kennen, krijgt je verhaal meer diepte, waardoor mensen zich met je personage of verhaal kunnen identificeren en dat het ze raakt. Bovendien kan het goed uitwerken van een personage er voor zorgen dat je verhaallijn zich makkelijker ontvouwt, omdat het karakter van het personage het verhaal beïnvloed.
Maar hoe creëer je nou een goed personage? In deze workshop onderzoeken we het belang van personages en hoe je ervoor zorgt dat je personages geloofwaardig overkomen zodat je lezer zich met hem of haar kan identificeren.

Details
Wanneer: woensdagavond 4 oktober 2017
Tijd: 19:00 tot 22:00 uur
Waar: Utrecht. Exacte locatie volgt.
Kosten: €30, inclusief koffie, thee en wat lekkers

Provincie: Utrecht
Waar: Utrecht
Wanneer: 4 oktober 2017
Hoeveel: 30
Meer informatie: http://www.zintrige.nl/schrijfworkshops/personages-maken/

songtekst

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 16.00 u. abonnee!

Profiteer nu!

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 16.00 u. abonnee!...

Speciale aanbieding
Verkoopt jouw boekhandel Schrijven Magazine?

Benieuwd of jouw boekhandel of kiosk Schrijven Magazine verkoopt? Zoek het op in de storelocator...

Zoek een verkooppunt
Word abonnee van Schrijven Magazine

Mis het herfstnummer van Schrijven Magazine niet, word vóór...

Superaanbieding!