Start » Activiteit » Schrijvend Begeleiden

Schrijvend Begeleiden

Soort: cursus
Wie: Hanny Kuijer van EnerVie Schrijfatelier

Training "Schrijvend begeleiden", voor professionals die het reflectief schrijven als instrument willen inzetten in de begeleiding van individuen of groepen.

Deze driedaagse training is bedoeld voor iedereen die mensen individueel of in groepsverband begeleidt of wil gaan begeleiden en het reflectief schrijven daarbij als instrument wil (leren) inzetten. Je kunt daarbij denken aan (aankomende) coaches, loopbaanbegeleiders, maatschappelijk werkers, pastoraal werkers, supervisors, therapeuten, etc.

Inhoud:
Je leert hoe je professioneel het reflectief schrijven kunt toepassen als begeleider en/of cursusleider: wat is je rol en hoe ga je met bepaalde (lastige) situaties om? Je leert hoe en wanneer je bepaalde technieken en oefeningen kunt inzetten. Er is veel ruimte voor reflectie: op je eigen handelen en ook met betrekking tot je cliënt. Je krijgt de gelegenheid om veel te oefenen, zowel in de les (waarbij je ook veel leert van elkaar!) als ook in je eigen werkomgeving. Mocht dat laatste (nog) niet kunnen, wordt er van je verwacht dat je gaat oefenen met proefklanten of -cursisten. Het maakt niet uit of dit individueel is of met een groep. Er is veel gelegenheid tot nabespreken en vragen stellen. Ook doen we relevante schrijfoefeningen in de les, die je in je eigen praktijk kunt gebruiken. Je hebt na afloop van de training een "gereedschapskist" met vele kant-en klare schrijfoefeningen die je - met wat aanpassingen - geschikt kunt maken voor je eigen praktijk/werk. Ook vind je in deze gereedschapskist voor jou als professional interessante artikelen.

Data:
De training duurt drie dagen van 10.15 - 16.45 uur. Er zitten steeds drie weken tussen de lessen, waarin je oefent met (proef)klanten. Hij wordt eens per jaar aangeboden.

Voorwaarde voor deelname is wel dat je de basiscursus "Luisteren naar je pen" hebt gevolgd, waarin je de basistechnieken hebt geleerd en ook hebt ervaren wat het reflectief schrijven met jou doet. Dit is een goede en noodzakelijke basis van waaruit je met jouw cliënt/klant/patiënt/medewerker kunt gaan werken. Op mijn website agenda staan de data van de schrijfvakantie : Luisteren naar je pen" en de cursus van 6 lessen. Ook kun je "Luisteren naar je pen" individueel bij mij volgen.

Provincie: Gelderland
Waar: Vaassen
Wanneer: 6 en 27 oktober en 17 november 2017
Hoeveel: €395, excl. BTW en inclusief lunch, koffie/thee, cursusmateriaal en individuele feedback op je huiswerk.
Meer informatie: http://www.enervie.nl

Like Schrijven Online op Facebook!

Like Schrijven Online op Facebook!

Vind ik leuk!
Iedere week de leukste schrijfwedstrijden? Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsb

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!
succesvol met eigen beheer

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 16.00 u. abonnee!...

Speciale aanbieding
Beletselteken

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 16.00 u. abonnee!

Speciale actie