Start » Activiteit » ZIN: Herfst Schrijf- en Stilteweekend

ZIN: Herfst Schrijf- en Stilteweekend

Soort: workshop
Wie: Geertje Couwenbergh & Jasmijn Koelink

Ontspanning, inspiratie & belichaming.
Verlang je naar een pauze in je drukke bestaan en nieuwe inspiratie voor je schrijven? Grijp de veelkleurige en rijke herfst aan om te ontspannen in het klooster tijdens dit schrijf- en stilteweekend onder begeleiding van schrijfster Geertje Couwenbergh en yogadocente Jasmijn Koelink.

Dit programma kan ook onderdeel uitmaken van een jaarpakket of van twee stilteweekenden en één vijfdaagse retraite!

Het programma, de omgeving van het klooster, geheel verzorgde maaltijden en het ritme van de diensten zorgt voor een zorgeloos weekend, waarin je helemaal kunt ontspannen.

Elke dag bestaat uit twee gezamenlijke schrijfsessies, ochtend meditatie, eenvoudige beweging- en ademhalingsoefeningen. In de middag en avond is er ruimte om aan je eigen schrijfprojecten te werken, te lezen, genieten van de kloostertuin, wandelen of rusten. We zullen zoveel mogelijk meedraaien in het ritme van het klooster.

De schrijfmethode die je doet tijdens dit programma is gebaseerd op Geertje's boek ZIN: Lust in je Leven door Schrijven.

Schrijven en Belichaming
Dit weekend is gebaseerd op onze ervaring dat schrijven beter, dieper en leuker wordt wanneer je wakker bent in je hele lichaam -niet alleen in je gedachtewereld. Om deze reden worden de schrijf- en leessessies afgewisseld met ademhalingsoefeningen en beweging. Wat er hierdoor gebeurt met je schrijven is door talloze eerdere deelnemers omschreven als een openbaring. Kom het zelf ervaren!

Stilte en Schrijven
Schrijven is leren werken met de energie van je geest. Daar onbevreesd contact mee maken en je lichaam daartoe inzetten als bondgenoot is de eerste stap. Eén van de belangrijkste vaardigheden als schrijver is om daarnaast je ideeën niet weg te lekken door erover te praten -in plaats van te schrijven. De stilte in dit weekend ondersteunt je concentratie, opent je zintuigen en moedigt je aan om de energie die je besteed aan verbale interactie te kanaliseren ín je schrijven.

Schrijven in het Klooster
Sinds oudsher zijn kloosters plekken van verstilling en inzicht. Dit weekend maakt dankbaar gebruik van die voedingsbodem en het kloosterritme. Het programma houdt rekening met de dagelijkse diensten en we moedigen deelnemers aan die bij te wonen. De locatie van het levende klooster, de vriendelijke medewerkers en vrijwilligers voegen een extra dimensie toe aan je verblijf -en je schrijven.

Ervaringen van eerdere deelnemers aan een schrijf- en yogaweekend van Geertje en Jasmijn:
"Het is een tankstation voor lichaam en geest geweest, heel fijn!
"Ik ga met veel energie en ZIN naar huis."
"Intense ervaring van rust gevonden."

Provincie: Gelderland
Waar: Huissen
Wanneer: 27 oktober 2017
Hoeveel: 289
Meer informatie: https://www.kloosterhuissen.nl/programmas/retraites/programma.php?progra...

Iedere week de leukste schrijfwedstrijden? Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsb

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!
topredacteur

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 16.00 u. abonnee!

Speciale aanbieding

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 16.00 u. abonnee!...

Speciale aanbieding
Word abonnee van Schrijven Magazine

Mis het herfstnummer van Schrijven Magazine niet, word vóór...

Superaanbieding!