Start » Forum » Themaforums » Januari schrijfmaand » Schrijf je fit met Januari schrijfmaand 2017 – Opdracht #3

Schrijf je fit met Januari schrijfmaand 2017 – Opdracht #3

Geen reacties
Zara Mansourova
redactie
Laatst aanwezig: 4 uren 50 min geleden
Sinds: 5 Feb 2013
Berichten: 51

Schrijf je fit met Januari schrijfmaand 2017 – Opdracht #3

Opdracht #3: Fotoshoot

Een verhaal is een personage en een personage is een verhaal. Personages zijn het kloppende hart van verhalen. Eeen boeiend personage vraagt om een verlangen. Waarom doen personages wat zij doen? Wat is hun ambitie, wat drijft hun handelen? Personages hebben een eigen achtergrond een verleden en een toekomst. 

Hoe vindt een schrijver een personage? Je kunt uitgaan van eigen ervaringen of je verbeelding gebruiken. Pak een krant of een tijdschrift en ga op zoek naar een foto van een persoon die je triggert. Knip die foto uit en leg hem voor je op een lege tafel.

Wie zou dit kunnen zijn? Wat is er met deze man, vrouw of kind aan de hand? Op welke plaats kom je zo iemand tegen? Wanneer leefde deze figuur? En het belangrijkste van alles: wat wil dit personage, wat is haar grootste angst of zijn diepste verlangen?

Schrijf een fragment van 250 woorden (ca. ½ A4-tje ) waarin de lezer kennis maakt met je personage. Laat je personage in de tekst tot leven komen zodat de lezer ziet wat ze doet en hoort wat ze zegt. 

Zodra je de opdracht gemaakt hebt, kun je het verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen Maria en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo in zijn werking:

  • Voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel) en klik op 'Bewaren'
  • Wacht op feedback of geef eventueel feedback op andere verhalen.

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Verkoopt jouw boekhandel Schrijven Magazine?

Benieuwd of jouw boekhandel of kiosk Schrijven Magazine verkoopt? Zoek het op in de storelocator...

Zoek een verkooppunt
Ontdek je schrijftalent!

Volg onze online cursus voor beginnende schrijvers!

Vanaf € 90,-!
Storytelling in 12 stappen

Essentieel voor (tekst)schrijvers!

Meer over dit boek
Geen schrijfwedstrijd meer missen? Volg Schrijven Magazine op Facebook!

Like Schrijven Magazine op Facebook!

Vind ik leuk!