1.000 woorden per minuut lezen met een app

De Spritz lees-appEr komt een nieuwe lees-app aan voor je smartphone. Met Spritz kun je doormiddel van vernieuwende techniek je leestempo omhoog schroeven.

Vierhonderd woorden per minuut lezen is mogelijk voor een ervaren lezer. Maar met de Spritz app kun je straks tot wel duizend per minuut lezen, volgens de ontwikkelaars dan. De app laat namelijk de woorden één voor één verschijnen op uitgekiende posities voor het oog, waardoor het mogelijk is om veel sneller te lezen.

Razendsnel boeken lezen

The Huffington Post schrijft dat Spritz gebruikmaakt van het ‘fixatiepunt’ voor het oog. Dit fixatiepunt ligt doorgaans links van het midden van het woord. Door dat fixatiepunt steeds op dezelfde plek te laten verschijnen, kun je woorden veel sneller verwerken. Aangezien de woorden steeds los van elkaar worden getoond, past Spritz goed op de kleine schermen van mobieltjes en smartwatches. Spritz bouwt zo voort op apps als Velocity en op het wetenschappelijke 'rapid serial visual presentation'-model. De Spritz app kom er voor de Samsung Galaxy Samsung Galaxy S5 en Samsung Gear 2.

Met Spritz kun je in principe een boek van driehonderd pagina’s uitlezen in anderhalf uur. Lijkt het jou wat om razendsnel te lezen met behulp van een app, of ontneemt dit de ervaring van het lezen?

Bron

http://www.parool.nl/parool/nl/38/MEDIA/article/detail/3605145/2014/02/28/Met-deze-app-lees-je-boek-van-300-pagina-s-in-1-5-uur-uit.dhtml

Uitgeven