4 leukste schrijfwedstrijden van mei/ juni

Wil je je schrijfvaardigheid vergroten en in schrijfconditie blijven? De redactie van Schrijven Online heeft een selectie gemaakt van de 4 leukste wedstrijden in mei en juni 2015.

Romantische Schrijfwedstrijd Lente 2015

Uitgeverij De Rode Tulp organiseert de Romantische Schrijfwedstrijd Lente 2015. Schrijf een romantische roman van maximaal 28.000 woorden met in de hoofdrol een vrouw en laat je fantasie de vrije loop. Het winnende boek wint een publicatie bij de Rode Tulp en een geldbedrag.
Deadline: 15 mei 2015
Meer informatie: http://derodetulp.nl/schrijfwedstrijd/

Verhalenwedstrijd voor Vlaamse Filmpjes

Uitgeverij Averbode geeft al meer dan 80 jaar de serie Vlaamse Filmpjes uit; kleine leespockets voor verschillende leeftijdscategorieën. Jaarlijks organiseren zij een verhalenwedstrijd. Zowel beginnende als gevestigde auteurs kunnen hieraan meedoen. De winnaar krijgt een geldbedrag van 2000 euro en een publicatie van het verhaal als Vlaams Filmpje.
Deadline: 22 mei 2015
Meer informatie: www.averbode.be/vlaamsefilmpjes

Stadsgedichtenwedstrijd

Ter gelegenheid van de 11e Nationale Stadsdichterdag in Lelystad organiseert Stichting Poëtikos in samenwerking met uitgeverij Kontrast de 4e Stadsgedichtenwedstrijd. Het stadsgedicht mag als onderwerp de eigen woonplaats hebben of andere plaats in Nederland of België. Het beste verhaal krijgt een geldbedrag van 500 euro. Deelname kosten zijn 15 euro per twee gedichten.
Deadline: 15 juni 2015
Meer informatie: http://www.uitgeverijkontrast.nl/stadsgedichtenwedstrijd/

Onderweg met Lekker Schrijven

Letterstroom en Lekker Schrijven organiseren een schrijfwedstrijd met het thema: Onderweg. Of je dit letterlijk of figuurlijk neemt is aan jou. Het verhaal mag voor alle leeftijden geschreven worden en niet meer dan 500 woorden bevatten. De winnaar gaat mee naar Frankrijk waar hij deel zal nemen aan de schrijf5daagse in Milonga.
Deadline: 30 juni 2015
Meer informatie: http://www.letterstroom.nl/schrijfwedstrijd/

Bron

www.schrijvenonline.org/wedstrijden