5 tips voor een succesvolle blog.

Lees de 5 tips voor een succesvolle blog op Schrijven OnlineBijna iedereen heeft een blog en nu ga ook jij eraan geloven. Hoe zorg je ervoor dat jouw blog boven al die andere uitsteekt? Schrijven Online geeft je 5 tips.  

1. Niemand is je iets verschuldigd 

Het klinkt hard en misschien eerder ontmoedigend dan bemoedigend, maar het is de waarheid: niemand is verplicht om jouw blog te lezen en niemand is het jou verschuldigd. Er zijn zat andere opties waar uit te kiezen valt. Waarom dan toch deze tip? Als je dit feit erkent kun je je ertegen wapenen, in tegenstelling tot keer op keer teleurgesteld worden.  

2. Reden voor aandacht.  

Als reactie op tip 1: geef mensen dus een reden om aandacht aan jouw blog te schenken. Vergeet in dit proces jezelf en focus je op jouw lezerspubliek. Voor wie schrijf je, wat kun je voor deze mensen doen en waarom zouden deze mensen aandacht aan jouw blog moeten schenken? Neem de antwoorden op deze vragen als beginpunt.  

3. Inspelen op emotie.  

Wanneer klik jij op een link die je op Facebook voorbij ziet komen? Juist, als je je er emotioneel tot aangetrokken voelt. Jouw titel en lead bepalen welke mensen klikken en welke juist niet. De volgende thema’s kun je in je blogtitel verwerken: angst en urgentie, grote namen, zelfhulp, seks, trends.  

4. Herschrijven.  

Je kunt een stuk tekst herschrijven tot het een pareltje is. Gooi de volgorde om, herschrijf complete stukken en overdenk alles nog eens goed. Let op zijn minst erop dat je niet meer schrijft dan nodig, dat je stuk niet te ingewikkeld is en dat je niet te voorspelbaar schrijft.  

5. Publiek.  

Uiteraard krijgen de bekendste blogs de meeste aandacht en de grote fout die beginnende bloggers maken is dat ze daardoor opgeven. Niet doen! Begin je eigen publiek op te bouwen. Facebook en Twitter zijn leuk, maar een maillijst werkt bijvoorbeeld veel sneller.  

Bron: Mashable  

Techniek