ANV Debutantenprijs 2015 voor Jaap Robben

ANV Debutantenprijs 2015 voor Jaap RobbenOp 21 september 2015 won Jaap Robben met zijn boek Birk de ANV Debutantenprijs 2015. Honderden Nederlandse en Vlaamse lezers verkozen Robbens boek tot het beste debuut. Behalve de ANV Debutantenprijs ontving Robben ook de Boekhandelprijs en de Dioraphte Literatour Publieksprijs.

Prijsgeld

Robben wint hiermee een prijsgeld van €7500. De andere twee genomineerden, We zullen niet te pletter slaan van Nina Polak en De consequenties van Niña Weijers ontvingen een geldbedrag van €750.

De jury over Birk

Eén van de juryleden schreef over het winnende debuut: ‘Jaap Robben vertelt dit verhaal in een sobere lucide stijl waarachter de spanning ten top stijgt.’

De vakjury bestond dit jaar uit Kathy Mathys van de Standaard der Letteren, Kees Snoek, hoogleraar Nederlandse letterkunde en cultuurgeschiedenis aan de Sorbonne, Arjan Peters, redacteur van de Volkskrant, Fabian Stolk, docent Universiteit Utrecht en voorzitter Casper Markesteijn, publicist en voorzitter DordtLiterair

De ANV De ANV Debutantenprijs

De ANV Debutantenprijs is de belangrijkste literaire debuutprijs van Nederland. Een vakjury nomineert uit alle oorspronkelijk Nederlandstalige fictiedebuten eerst een longlist van ongeveer tien titels en daarna een shortlist van drie. Daarna is het aan de lezers om de winnaar te kiezen.

Voor meer informatie kun je kijken op www.anvdebutantenprijs.nl

Uitgeven

Techniek