ANV Debutantenprijs: Shortlist bekend

De nominatiejury van de ANV Debutantenprijs, de jaarlijkse prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige fictiedebuut, heeft voor de editie van 2015 de volgende drie boeken op de shortlist geplaatst.

De genomineerden

Nina Polak, We zullen niet te pletter slaan. Prometheus.
Jaap Robben, Birk. De Geus.
Niña Weijers, De consequenties. Atlas Contact.

Lezers in Nederland en Vlaanderen bepalen uiteindelijk wie van deze drie debutanten de ANV Debutantenprijs van € 7.500,00  wint.

Bekendmaking en uitreiking van de prijs zal plaatsvinden op zondagmiddag 20 september in het Energiehuis te Dordrecht.

De drie genomineerde boeken zijn vanaf 9 juni in de boekhandel te koop voor een tijdelijke, zeer scherpe, actieprijs van € 25,-. Deze actie loopt tot 10 juli.

ANV Debutantenprijs

De ANV Debutantenprijs is een literaire prijs voor debuterende auteurs van een oorspronkelijk Nederlandstalige roman of verhalenbundel. Het bijzondere en unieke aan de prijs is dat hij zowel een vakjury- als een publieksprijs is: een vakjury nomineert uit de Nederlandse en Vlaamse prozadebuten van een kalenderjaar eerst een longlist en daarna een shortlist van drie titels die door lezers in Nederland en Vlaanderen beoordeeld worden. Die oordelen bepalen de uiteindelijke winnaar. 

De ANV Debutantenprijs (voorheen Debutantenprijs, resp. Academica Literatuurprijs) kent vanaf 2015 als nieuwe sponsor het Algemeen Nederlands Verbond.

Voor meer informatie kunt u hier klikken

Bron

www.schrijvenonline.org

Uitgeven

Techniek