Auteur Nanne Tepper overleden

De Groningse schrijver Nanne Tepper is afgelopen zaterdag overleden.De Groningse schrijver Nanne Tepper, bekend van zijn debuut De eeuwige jachtvelden uit 1995, is afgelopen zaterdag overleden. Dat maakt het Dagblad van het Noorden donderdag bekend.

Tepper werd 50 jaar oud. Het dagblad, waarbij Tepper in de jaren ’90 columnist was, laat weten dat de crematie in besloten kringen heeft plaatsgevonden. Volgens uitgeverij De Bezige Bij leed Tepper de laatste jaren onder ernstige depressies.

Nanne Tepper debuteerde in 1995 met De eeuwige jachtvelden en won daarmee de Anton Wachterprijs. Ook was hij columnist bij 3voor12 en schreef hij recensies voor onder meer OOR en Prime Time.

Gerard Waldhof van 3voor12 heeft laten weten dat het niet altijd goed met Tepper ging en dat de schrijver ook met gezondheidsproblemen kampte. ‘Er gebeurde regelmatig iets dat de bodem onder zijn leven vandaan trok, en dan was hij een tijdje onbereikbaar,’ aldus Waldhof. ‘Op een gegeven moment liet hij zich afkeuren en stopte zijn werk voor 3voor12. Zijn nieuwe boek stond wel steeds op stapel, maar als je ernaar vroeg, merkte je dat het nog ver weg was.’

In 2000 verscheen zijn roman De vaders van de Gedachte bij uitgeverij Contact. Deze werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Twee jaar later verscheen De Avonturen van Hillebillie Veen, dat al eerder in beperkte oplage werd gepubliceerd in het kader  van een stipendium.

Bron

www.tzum.info/2012/11/nieuws-nanne-tepper-overleden-1962-2012/?utm_campaign=twitter&utm_medium=twitter&utm_source=twitter