Afbeelding

Beeld Pexels

Bereik meer lezers met een bedrukte pen

Trek lezers naar je blog met een bedrukte penIedereen die een blog heeft, zit wel eens met de vraag: hoe kan ik meer lezers bereiken? Met alleen fantastische inhoud kom je er niet, als je potentiële lezers nog niet weten dat je blog bestaat. Een leuk idee kan zijn om pennen uit te delen waar het adres van je blog op staat.

Pennen zijn altijd handig

Niemand zit te wachten op regelrechte reclame. Het handige van een pen is dat het in de eerste plaats een nuttig voorwerp is; bijna iedereen kan wel een extra pen gebruiken. Als je een voorraad pennen laat bedrukken bij bijvoorbeeld Drukland.nl met je blog erop, kun je ze uitdelen aan mensen die je kent, en als je iemand tegenkomt die wel eens in het onderwerp van jouw blog geïnteresseerd kan zijn.

Een ander idee is om een handvol pennen mee te nemen naar een schrijfcafé of schrijfworkshop: er zal bijna altijd wel iemand vergeten zijn om zelf schrijfgerei van huis mee te nemen. Bedenk ook dat iemand een pen wel eens zou kunnen doorgeven aan een ander, waarmee je nóg meer potentiële lezers bereikt.

Je pen ontwerpen

Bij Drukland.nl kun je kiezen uit allerlei kleuren pennen. Het leukste is natuurlijk om een kleur te kiezen die bij je blog past, bijvoorbeeld de kleur van de layout of een kleur die je thematisch vindt passen. Als je een aansprekend logo of originele tagline hebt voor je blog, kan dat helpen om de pen extra opvallend te maken, maar ook met de titel en het webadres heb je al een mooie pen om weg te geven. Het is even een (kleine) investering, maar jouw blogadres belandt dan wel in menig etui of pennenla, en de ontvanger van de pen wordt er steeds weer even aan herinnerd bij het schrijven.