Bloggen als de beste? Volg de workshop Blogschrijven

Bloggen als de beste? Volg de workshop BlogschrijvenHoe start je een blog? Wat zet je er op en hoe behoud je daarmee de aandacht? Je leert het in onze online schrijfcursus Bloggen, met praktische oefeningen en feedback van schrijfdocent Bram Hulzebos.

Iedereen een eigen blog

Blogs zijn overal – in elke krant, op elk radiostation, in elk weekblad. Daarmee vormen ze de meest zichtbare, alledaagse vorm van literatuur. Maar hoe makkelijk of moeilijk is het om ze te schrijven? In deze cursus van vier delen neemt Bram Hulzebos, je mee langs de mogelijkheden en valkuilen van blogs, aan de hand van oefeningen, opdrachten, voorbeelden en technieken.

Zo leer je boeiende, scherpe blogs te schrijven met stijl en humor en leer dat je geen BN’er hoeft te zijn om je ideeën over te kunnen brengen. ‘De blogger heeft groter gelijk naarmate hij beter schrijft en zijn eigen literaire middelen sterker gebruikt.’

Verloop van de cursus

  • Deze online cursus is opgedeeld in vier lessen. Na aanmelding en betaling krijg je de eerste les opgestuurd (als pdf).
  • In iedere les staan voorbeelden en schrijfoefeningen waarin telkens een ander deel van het schrijfproces centraal staat. Een les wordt afgesloten met een eindopdracht die je mailt naar de schrijfdocent. Hij geeft feedback en stuurt je de volgende les.
  • Het geheel wordt afgesloten met een eindopdracht en een uitgebreid rapport over jouw schrijfstijl en suggesties voor volgende stappen om je talent verder aan te scherpen.

Geïnteresseerd? Meld je nu aan voor deze schrijfcursus.

Schrijfdocent Bram Hulzebos

Bram Hulzebos is schrijver van diverse romans en nonfictieboeken en gespecialiseerd in onderzoeksjournalistiek. Hij werkt als journalist bij Dagblad van het Noorden en voor de diverse tijdschriften. Een groot journalistiek project (‘Smeerpijp’) dat hij deed voor Dagblad van het Noorden werd genomineerd als beste geschreven journalistieke productie door de Vereniging voor Onderzoeksjournalistiek. Naast journalist en schrijver is hij ook schrijfdocent bij de Schrijversvakschool Groningen en begeleidt hij auteurs. Zijn boek Loden Last, een boek over zelfdoding, geschreven met Bram Bakker, ontving de Ivonne van de Venprijs.

Goede en betaalbare schrijfcursussen

Schrijven Online Academie biedt een uitgebreid aanbod aan schrijfcursussen, van spannende verhalen en conflict in scènes tot reisverhalen en autobiografisch schrijven. Breng ook je technische taalvaardigheden weer op peil met onze online trainingen.

Techniek