Brabantse schrijversprijs: jury's bekend

De vijfde editie van de Prijzen der Brabantse Letteren kent twee jury’s. Een voor de nieuwe Jeugdliteratuurprijs en een voor de Schrijversprijs. Het brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc) heeft twee keer drie zeer ervaren en deskundige personen uit het literaire veld bereid gevonden om de boeken op de twee kandidatenlijsten te lezen en te beoordelen. In totaal zijn er inmiddels bijna honderd boeken aangemeld. Het definitieve aantal wordt eind augustus bekendgemaakt.   Schrijversprijs De jury voor de Schrijversprijs van de bkkc Prijzen der Brabantse Letteren 2011 bestaat uit:
  • Jeroen Vullings, publicist en chef van de Republiek der Letteren van Vrij Nederland;
  • Joke J. Hermsen, schrijfster en filosofe, en mentor voor jonge kunstenaars bij Kunstenaars & Co;
  • Mieske van Eck, kunstredacteur en columnist van het Brabants Dagblad en antiquaar.
  [b]Jeugdliteratuurprijs De jury voor de Jeugdliteratuurprijs van de bkkc Prijzen der Brabantse Letteren 2009 bestaat uit:
  • Helma van Lierop, hoogleraar jeugdliteratuur aan de Universiteit van Tilburg en de Universiteit van Leiden;
  • Jos Walta, mede-eigenaar van de bijzondere kinderboekhandel De Boekenberg in Eindhoven;[*] Jaap Friso, publicist kinder- en jeugdliteratuur bij NCRV boeken en op www.jaapleest.nl.
  De jury kiest de beste Brabantse boeken van 2009/2010. Voor de Publieksprijs is logischerwijs het publiek de jury: in november gaat de Publieksprijs van start, waarbij lezers kunnen stemmen op een boek van de kandidatenlijst, die eind augustus al bekend wordt gemaakt. De winnaars van de juryprijzen ontvangen beiden een bedrag van €5000. De Publieksprijs bedraagt €1000.  

Bron

www.libralink.nl