CoffeeCompany Book Award voor Marloes Kemming

Voor de derde keer werd de CoffeeCompany Book Award uitgereikt in Amsterdam. Schrijven Online was hierbij aanwezig en doet verslag.

‘Een heel boek typen in de CoffeeCompany’ 

De barista’s van de CoffeeCompany Oosterdok in Amsterdam staan volop koffie te maken, ik spreek met een van de dames die opgewekt zegt: ‘Ik ben altijd al benieuwd geweest wat sommigen hier doen als ze de hele dag typend achter hun laptop bij ons in de CoffeeCompany zitten, maar je verwacht natuurlijk nooit dat iemand een heel boek aan het typen is!’

De kandidaten

Tussen de stomende koffiezetapparaten staan Sander en Jasper, de uitgevers van Xander Uitgevers die het winnende manuscript van de CoffeeCompany Book Award zullen uitgeven. De kandidaten staan een beetje zenuwachtig te luisteren. De drie auteurs die kans maken zijn Sandra Bernart met haar manuscript Ik zag Menno, zo simpel was het, Marloes Kemming met Het kleine leven van Norbert Jones en Hanneke Klaaijsen met Drieëndertig lentesDat het vooral vrouwen zijn die in de CoffeeCompany aan het typen zijn aan een manuscript is dus wel duidelijk en zal er dit jaar opnieuw een vrouw de prijs gaan winnen. 

De winnaar

Na een spannende stilte wordt het bekend gemaakt; Marloes Kemming wint de CoffeeCompany Book Award 2015! Met een glimlach van oor tot oor neemt ze de prijs in ontvangst. Dit najaar zal haar boek al in de winkel liggen!
Ben je benieuwd naar een fragment van het manuscript? Klik dan hier. 

Uitgeven

Techniek