Cursus Roman schrijven door Mireille Geus

‘Iedere schrijver zal zijn eigen manier van schrijven moeten ontdekken’ zegt Mireille Geus, docent van de nieuwe cursus Roman schrijven. Tijdens de cursus zul je een goed uitgedacht plan voor een verhaal of boek maken. Dit doe je door veel brainstormen, ideeën verzamelen, structureren en verschillende stijlen uit proberen.

 Inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit 4 lessen waarin theorie afgewisseld wordt met oefeningen. De docent zal je voorzien van suggesties, tips en feedback. Stap voor stap ga je zoeken naar waar jouw talent ligt. Iedereen kan deelnemen aan de cursus, je hoeft dus geen ervaring te hebben. Geus ziet juist de potentie van beginnende schrijvers ‘Juist voor onervaren schrijvers vind ik de methode, waarin je nadenkt voordat je begint met schrijven, heel sterk. Je weet waar je aan begint, veel meer of minder dan je vooraf hebt bedacht zal je niet schrijven. Hierdoor heb je tijdens het schrijven meer gelegenheid om aandacht te besteden aan de woorden, de dialogen, de zinnen, de overgangen, de details, het tijdsverloop en allerlei andere noodzakelijke stappen die je zult moeten zetten.’ 

De docent

Mireille Geus is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Haar boek Virenzo en ik werd bekroond met Vlag & Wimpel. Voor haar boek Big ontving ze de Gouden Griffel 2006 en met Naar Wolf werd ze opnieuw bekroond met een Vlag & Wimpel. Ook schreef zij toneelstukken voor kinderen en teksten voor Sesamstraat en Kindernet.

Bron

http://www.schrijvenonline.org/academie/roman-schrijven

Uitgeven

Techniek

Service