De 5 leukste schrijfactiviteiten van januari en februari

Wil je je schrijfvaardigheid vergroten en in schrijfconditie blijven? De redactie van Schrijven Online heeft een selectie gemaakt van de leukste activiteiten  in Januari en Februari 2015.

Vijfentwintig Obsessie

Schrijf jij mee aan het vervolg op 'Vijftien Gezichten'? Een verhalenbundel over obsessie in de ruimste zin van het woord. Het verhaal moet tussen de 2.000 – 5.000 woorden bestaan en het moet passen bij het thema ‘Obsessie’.
Dit kun je op meerdere manieren invullen. Je moet er voor openstaan om aan de slag te gaan met de feedback en je verhaal meerdere malen te herschrijven (inclusief een eindredactie), zodat deze nog sterker wordt.

Heb jij interesse om mee te schrijven? Stuur dan de eerste 300 woorden van jouw verhaal naar info@godijnpublishing.nl Wordt jouw verhaal uitgekozen en past het in de bundel, dan gaan zij met jou het traject naar publicatie in.

Wanneer: 15 januari 2015
Link: http://schrijvenonline.org/activiteit/vijfentwintig-obsessies

Workshop Kritisch lezen & schrijven

Als schrijver vraag je veel van je lezer: kostbare tijd en aandacht. Je hoopt de lezer een plezier te doen. Dan is het erg wanneer je lezer afhaakt, zich afvragend: Waarom moet ik dit in hemelsnaam lezen. Je kunt niet alle lezers tevreden stellen. Wel moet je je bewust zijn van basisregels voor het schrijven om valkuilen te vermijden. de workshop wordt jouw kritisch beoordelingsvermogen versterkt. Zo word je een (nog) betere schrijver!

De workshop wordt geven door ‘InHoornSchrijven’ en bestaat uit twee delen met enig huiswerk ervoor en erna.

Wanneer : 20 januari en 17 maart 2015
Link: http://schrijvenonline.org/activiteit/workshop-kritisch-lezen-schrijven

Topklas voor talentvolle schrijvers

Toe aan een volgende stap in je schrijven? In de topklas werk je in een kleine groep aan je manuscript of een langer verhaal, terwijl je bij elke schrijfronde nauwkeurige feedback krijgt van docent Janneke Jonkman. Je krijgt inzicht in je pluspunten én je verbeterpunten, krijgt grip op de kern van je verhaal, en leert tegelijkertijd van andermans struikelblokken.

Bovendien maak je kennis met professioneel redacteur Jasper Henderson (uitgeverij Lebowski), die aan het einde van de cursus jouw verhaal eveneens onder de loep neemt en van uitgebreide feedback voorziet – zowel op papier als mondeling in de laatste les. Is er interesse in uitgave van je werk, dan hoor je dat ook. Je maakt dus kans op een rechtstreekse ingang bij een literaire uitgeverij - wie weet wordt jouw boek straks uitgegeven!

Wanneer:  6 dinsdagavonden tussen 27 jan – 7 apr, van 19.30-21.30 uur.
Link:  http://schrijvenonline.org/activiteit/topklas-voor-talentvolle-schrijvers

Cursus 'Schrijven om gelezen te worden'

Heb je altijd al eens een boek willen schrijven, maar kom je er niet aan toe? Of heb je al een boek op papier staan, maar worstel je bij het schrappen en herschrijven? Of schrijf je korte verhalen en wil je die eindelijk eens samenvoegen tot een bundel? In de cursus ‘Schrijven om gelezen te worden’ wordt het hele proces ‘van idee tot boek’ doorlopen en krijg je de gelegenheid om met jouw project een essentiële stap verder te komen.
De cursus wordt verzorgd door Frank Norbert Rieter.

Wanneer: negen bijeenkomsten tussen februari en mei 2015 op woensdagavond van 20.00 - 22.30 uur
Link: http://schrijvenonline.org/activiteit/cursus-schrijven-om-gelezen-te-worden

Speelfilm door scriptcoach Ernie Tee

Ernie Tee is scriptschrijver, filmrecensent, coach en vaste scriptdokter bij Lemming Films. Hij geeft les op Schrijversvakschool Amsterdam en op de Filmacademie en is dus gewend andere schrijvers te helpen en een duwtje in de rug te geven als het moet. Heb jij een plan voor het schrijven van een speelfilm, ervaring met scenarioschrijven én tijd om enige maanden hard te werken, dan kan je tijdens deze schrijfcursus vertrouwd raken met de stapsgewijze ontwikkeling van een speelfilmscript. De schrijfdocent verwacht dat je bekend bent met de basisterminologie van het scenarioschrijven. De cursus is bedoeld voor gevorderde scenarioschrijvers, er is plaats voor maximaal acht deelnemers.

Wanneer: woensdagavonden
Link: http://schrijvenonline.org/activiteit/cursus-speelfilm-door-scriptcoach-ernie-tee

Bron

http://schrijvenonline.org/activiteiten

Techniek

Service