Afbeelding

Eten

Pexels

De eerste Kookboekenweek

CPNB komt met een nieuwe Boekenweek. Van maandag 26 oktober tot en met zondag 1 november 2015 vindt de eerste Boekenweek voor kookboeken plaatst. Ook komt de CPNB met een nieuwe prijs voor ‘het beste kookboek van de Lage Landen’, namelijk Het Gouden Kookboek.

CPNB is niet de enige stichting die het kookboek centraal stelt. Ook Fusina Verloop organiseert voor de vijfde keer de Kookboeken7daagse. Twee jaar geleden werkte CPNB met Verloop aan de Kookboekenweek, maar deze samenwerking eindigde vorig jaar. Volgens CPNB-woordvoerder Peter Roosendaal leidde de samenwerking niet tot wat ze hadden verwacht.

Kookboek staat centraal

Waar Verloop zich voornamelijk richt op de prijzen, wil CPNB de focus vooral leggen op het boek. Bibliotheken, boekhandels en uitgeverijen vragen al een geruime tijd naar een dergelijke Boekenweek waar het kookboek centraal staat.

Geen Boekenweekgeschenk

Anders dan bij gewone Boekenweken, zal er bij de Kookboekenweek geen geschenk worden uitgedeeld, maar een mini-magazine waarin alle activiteiten worden gebundeld. Deze zal breed verspreid worden over verschillende boekhandels en bibliotheken. Het Boekenweekgeschenk wordt wel In de toekomst verwacht.

Het Gouden Kookboek

Tijdens de Kookboekenweek zal een nieuwe prijs: Het Gouden Kookboek toegekend worden aan het beste en mooiste Nederlandse of Vlaamse kookboek. Jonah Freud van De Kookboekhandel Amsterdam, journaliste en auteur Roos Schlikker en Just Enschedé, directeur van de Stichting De Best Verzorgde Boeken behoren tot de vakjury. Uitgevers van wie de Nederlandse kookboeken tussen 1 augustus en 31 juli 2015 verschenen, kunnen het kookboek inzenden. Uit deze inzendingen kiest de jury drie genomineerden, die dan de onderscheiding Het Gouden Kookboek zal ontvangen.

Bron

http://www.boekblad.nl/cpnb-organiseert-kookboekenweek.252045.lynkx

Uitgeven

Techniek