Afbeelding

Lowlands Schrijfwedstrijd

De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd

Lowlands SchrijfwedstrijdLowlands organiseert traditiegetrouw een schrijfwedstrijd en slaat de handen ineen met nrc.next en uitgeverij Nijgh & Van Ditmar voor een mooie prijs!

De opdracht

Schrijf een Nederlandstalig verhaal van tussen de 1.200 en 1.700 woorden dat niet eerder gepubliceerd is (publicatie op eigen weblog mag wel). Songteksten, essays, kinderboeken, strips, poëzie e.d. zijn niet toegestaan; enkel prozateksten.

Stuur jouw inzending naar schrijfwedstrijd@lowlands.nl vóór 14 juli 2014.

De prijs

Uit de inzendingen wordt een longlist van twintig verhalen opgesteld. De longlist wordt gebundeld in een e-book en via de websites van Lowlands, nrc.next en Nijgh & Van Ditmar verspreid. Vervolgens wordt een shortlist van de drie beste verhalen gekozen. De schrijvers daarvan krjigen ieder twee tickets voor Lowlands.

Het winnende verhaal wordt gepubliceerd in nrc.next en in een digitaal Lowlandsboek. Ook krijgt de winnaar een persoonlijk gesprek met een redacteur van Nijgh & Van Ditmar en hij/zij mag op Lowlands het winnende verhaal voorlezen tijdens de 'OMG ik ben schrijver' show.

Kijk voor meer informatie op de website van Lowlands.