De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd: schrijf het winnende korte verhaal

In samenwerking met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en nrc.next organiseert Lowlands de derde Grote Lowlands Schrijfwedstrijd. Tot 17 juli kun je je korte verhaal insturen. Het winnende verhaal wordt gepubliceerd in nrc.next en in een digitaal Lowlandsboek.

De eisen van het korte verhaal

Zoals bij elke wedstrijd, heeft ook de Lowlands Schrijfwedstrijd enkele eisen. Je korte verhaal moet tussen de 1200 en 1700 woorden bedragen. Het korte verhaal mag alleen uit proza bestaan en dus niet uit songteksten, essays of kinderboeken of poëzie. Het korte verhaal mag ook niet gepubliceerd zijn als zelfstandige uitgave, in een bundel, tijdschrift of als e-boek. Het korte verhaal moet tevens in het Nederlands geschreven zijn en de deelnemers mogen maar één verhaal inzenden. Je kunt je verhaal opsturen naar schrijfwedstrijd@lowlands.nl.

Wat kun je winnen?

Behalve een publicatie in nrc.next, zal de winnende auteur ook een persoonlijk gesprek met een redacteur van Nijgh & Van Ditmar voeren. Tevens mag hij of zij deelnemen aan een masterclass van de Querido-academie en zijn of haar verhaal voorlezen op Lowlands.

Derde editie Grote Lowlands Schrijfwedstrijd

De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd is heel populair. Bij beide edities van de Schrijfwedstrijd werden er ongeveer 500 korte verhalen ingestuurd. De winnaars van de eerste en tweede editie waren Nicole van den Berg en Derk Fangman.

Word je net niet de winnaar, niet getreurd, de twintig beste verhalen worden namelijk gekozen door een vakjury en gebundeld in een e-boek. Juryvoorzitter Ronald Giphart zal tijdens het beoordelen van de korte verhalen bijgestaan worden door schrijver Ivo Victoria, redacteur Willemijn Tillmans en nrc.next redacteur Thomas de Veen.

Bron

http://www.nrc.nl/boeken/2015/06/15/jij-schrijft-graag-korte-verhalen-doe-mee-met-de-grote-lowlands-schrijfwedstrijd/