De leukste schrijfwedstrijden van oktober

De leukste schrijfwedstrijden van oktoberAan schrijfwedstrijden is nooit een tekort. Wij hebben de leukste schrijfwedstrijden met deadlines in oktober op een rijtje gezet.

Talent voor Taal

Stichting CPNB organiseert dit jaar weer de scholierenschrijfwedstrijd die zich richt op alle scholieren in Nederland (12-18 jaar), met het doel jong schrijftalent op diverse niveaus te stimuleren. Om de schrijfvaardigheden van de leerlingen te bevorderen werkt ‘Talent voor Taal’ met de methode ‘Talent’ van Malmberg, die is afgestemd op het niveau van de individuele leerling. De schrijvers van de winnende verhalen mogen met de hele klas naar War Horse en hun verhalen worden gepubliceerd in dagblad Metro. De opdracht: schrijf een verhaal van maximaal 750 woorden in het thema ‘Vriend & Vijand’.
Deadline: 10 oktober
Meer informatie

NCRV Poëziewedstrijd

Ter gelegenheid van het negentigjarig bestaan van de NCRV op 15 november organiseert de NCRV samen met de Vermeulen Brauckman Stichting een poëziewedstrijd. Inspiratiebron is de Bijbeltekst “Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde”. De winnaar ontvangt een prijs van 750 euro, wordt gepubliceerd in de NCRV gids en is te horen in het radioprogramma Scheppers & Co. De opdracht: schrijf een gedicht van minimaal 8 en maximaal 12 regels, geïnspireerd op Openbaring 21:1 Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.
Deadline: 15 oktober
Meer informatie

Fantastels verhalenwedstrijd

Schrijf je horror, science fiction of fantasy? Wil je weten of je hier goed in bent? Doe dan mee aan de zesde editie van Fantastels, schrijfwedstrijd voor verhalen in het fantastische genre. De eerste prijs is 250 euro en een zilveren trofee, maar er zijn nog verscheidene andere (geld)prijzen te winnen. De opdracht: schrijf een verhaal van maximaal 12.000 woorden in het genre fantasy, horror en science-fiction of een meng- en tussenvorm daarvan. Deelnemers mogen maximaal drie verhalen insturen. Let op: aan deelname zijn kosten verbonden.
Deadline: 31 oktober
Meer informatie

De Nijmeegse Literatuurprijs

Schrijfwedstrijd voor iedereen die woont, werkt of studeert in Nijmegen of directe omgeving. Alle genres, van verhalen tot gedichten, van columns tot songteksten, zijn toegestaan. Een inzending bestaat uit één tekst van maximaal 2.014 woorden of uit 3 gedichten. Je maakt kans op een geldprijs van 500 euro, publicatie van jouw verhaal, een optreden op het Nijmeegs Boekenfeest en een passende schrijfcursus of –workshop.
Deadline: 31 oktober
Meer informatie

Hercule Poirot schrijfwedstrijd

In samenwerking met Hebban Crimezone en uitgeverij Mistral organiseert Hebban Kort een verhalenwedstrijd ter ere van Hercule Poirot. Deze fictieve Belgische detective maakte zijn opwachting in maar liefst 33 van Agatha Christie’s romans en in meer dan 50 van haar korte verhalen. Je maakt kans op een interview, publicatie van je verhaal op Hebban Kort en een boekenpakket van uitgeverij Mistral. De opdracht: schrijf een kort verhaal (1.000 – 3.000 woorden) waarin Hercule Poirot voorkomt. Het genre is vrij, al moet het personage Poirot overeenkomen met de Belgische detective van Agatha Christie.
Deadline: 1 november
Meer informatie

Meer schrijfwedstrijden? Je vindt ze in ons schrijfwedstrijdenoverzicht.

Bron

www.schrijvenonline.org/wedstrijden