De vijf leukste schrijfwedstrijden van maart en april

Overzicht van schrijfwedstrijden in maart en april 2014Aan schrijfwedstrijden is nooit een tekort. Wij hebben de leukste schrijfwedstrijden met deadlines in maart en april op een rijtje gezet.

Boekenweek-schrijfwedstrijd

In het kader van de Boekenweek 2014 organiseren Djoser en de Bibliotheek samen een schrijfwedstrijd waarmee je jezelf naar Marokko kunt schrijven. De opdracht luidt: schrijf in maximaal 1.000 woorden jouw verhaal over een reiservaring die je altijd is bijgebleven. De schrijvers van de vijf beste reisverhalen winnen een literaire reis naar Marokko met schrijver en juryvoorzitter Abdelkader Benali.

Deadline: 30 maart 2014       
Link:
http://www.schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/120951

Write Now!

Write Now is schrijfwedstrijd met een vrij thema. Deelnemen aan deze jongerenschrijfwedstrijd doe je door een tekst in te sturen van 2.000 woorden of maximaal 8 gedichten. De inzending moet Nederlandstalig zijn. In april en mei zijn de voorronden van Write Now, daarna volgt de grote finale op zondag 22 juni in Rotterdam. In de voorrondes zijn er boekenbonnen te winnen voor de drie winnaars. De eerste prijswinnaars van de verschillende voorrondes gaan door naar de finale. De hoofdprijs van Write Now 2014 is onder meer een MacBook en een coachingstraject van literair agent Sebes & Van Gelderen.

Deadline: 31 maart 2014
Link:
http://www.schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/120869

Rinke Tolman Poëzieprijs 2014

Rinke Tolman (1891-1983) was veldbioloog, journalist en schrijver van meerdere natuurboeken, poëziebundels. Daarnaast was hij ereburger van Soest. In 2014 looft de gemeente Soest de driejaarlijkse Rinke Tolman-poëzieprijs uit. Het thema van de gedichtenwedstrijd is dit keer ‘vogelvrij’. Om mee te kunnen doen moet je maximaal 2 niet eerder gepubliceerde of bekroonde - in het Nederlandstalige gedichten inzenden van maximaal 35 regels. Er zijn drie prijzen te winnen:1.000, 500 en 250 euro, elk met een oorkonde.

Deadline: 1 april 2014
Link: http://www.schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/119160

James Joyce Schrijfwedstrijd

Dit jaar heeft het literatuurfestival City2Cities als themasteden Boedapest en Dublin. Het Literatuurhuis in Utrecht organiseert naar aanleiding hiervan een schrijfwedstrijd over James Joyce’s Ulysses. Aan het eind van deze beroemde roman gaat hoofdpersoon Leopold Bloom naar bed na een dag vol omzwervingen door de stad Dublin. Zijn vrouw Molly ligt naast hem wakker. In het laatste hoofdstuk lees je haar gedachtestroom.Voor deze schrijfwedstrijd word je uitgedaagd om een vervolg te schrijven op dit laatste hoofdstuk. Leopold wordt de volgende ochtend wakker… en dan? De beste 30 inzendingen worden in ieder gepubliceerd in de speciale Joyce wedstrijdbundel.

Deadline: 23:59 uur op 22 maart 2014
Link: http://www.schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/121469

Insomnia

Edgar Allan Poe wordt gezien als een van de grote Amerikaanse schrijvers en dichters. Hij stond ook aan het begin van de ontwikkeling  van een donker schrijfgenre waarin de mens geen gemoedsrust kreeg. Uitgeverij LetterRijn organiseert nu een schijfwedstrijd met als uitgangspunt ‘insomnia’; verhalen waar je van wakker blijft. Schrijf een spannend of zelfs angstaanjagend verhaal waarin je je fantasie vrij laat. Een verhaal dat tot doel heeft om de lezer wakker te houden. Het verhaal mag tussen tussen de 1.500 en 3.000 woorden bevatten. De prijs is een publicatie in een verhalenbundel.

Deadline: 15 april 2014
Link: http://www.schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/120306

Bron

www.schrijvenonline.org/wedstrijden

Uitgeven