Deadline Turing poëziewedstrijd nadert

Tot 15 november middernacht kun je gedichten insturen om mee te dingen naar de Turing Poezieprijs en kans te maken op de hoofdprijs van 10.000 euro.

Het Poëziecentrum, de Poëzieclub en de Turing Foundation organiseren de zesde editie van de Turing Gedichtenwedstrijd. Gevestigde en beginnende dichters kunnen anoniem hun gedichten insturen. Niet alleen maak je kans op de grootste geldprijs voor één gedicht ter wereld. Meedoen aan deze gedichtenwedstrijd biedt ook kans op brede erkenning, nieuwe publicaties en festivaloptredens. Alle gedichten in de Top 100 worden opgenomen in een bloemlezing, uitgegeven door Uitgeverij Van Gennep. Het boek ligt aan het begin van de Poëzieweek in de boekhandel en kan rekenen op besprekingen in kranten.

Media-aandacht 

Veel Nederlandse en Vlaamse media besteden aandacht aan de wedstrijd. Zowel onbekend talent als gevestigde dichters maken zo kans op het bereiken van een nieuw en breed publiek. 

Professionele feedback

De duizend gedichten die tot de tweede ronde doordringen krijgen een persoonlijke beoordeling van de redactie van de poëzietijdschriften Awater en De Poëziekrant. Professionele feedback waar je je voordeel mee kunt doen.

Jury

De nieuwe juryleden van de Turing Gedichtenwedstrijd 2014 zijn: naast Dichter des Vaderlands Anne Vegter schrijfster en filosofe Joke Hermsen, dichter en performer Ingmar Heytze, dichter en recensent Philip Hoorne en Françoise Geelen, mede-oprichtster van de Turing Foundation.

Meer informatie vind je hier.

Uitgeven