Debutanten presenteren hun werk op 5 landelijke podia

Op 5 verschillende podia in het land zullen 8 debutanten hun werk presenteren op 13 verschillende avonden. Op 7 november tijdens het Groningse festival Het Grote Gebeuren zullen ze van start gaan. De 8 debutanten zijn Neske Beks (De Kleenex Kronieken, De Harmonie), Frank Gunning (Meisje van glas, Querido), Bregje Hofstede (De hemel boven Parijs, Cossee), Emily Kocken (Witte vlag, Querido), Nina Polak (We zullen niet te pletter slaan, Prometheus), Eva Vriend (Het nieuwe land, Balans), Niña Weijers (De consequenties, Atlas Contact), en Olivier Willemsen (Morgen komt Liesbeth, De Harmonie). 

Jongeren en debutanten met elkaar in gesprek

De 8 debutanten ontvingen begin dit jaar van het Nederlands Letterenfonds een startersbeurs waarmee ze aan hun volgende literair roman kunnen werken. Met het presenteren van hun werk op verschillende plekken en podia zoals Literatour proberen ze in gesprek te komen met jongeren en aspirant schrijvers. Dit gebeurt onder andere tijdens de literaire nachtclubs van Het Literatuurhuis en Shut op & Write! organiseert van februari tot juni 2016 sessies voor aspirant schrijvers.

Verschillende festivals

7 november treden de debutanten op tijdens Het Grote Gebeuren festival in Groningen. Ook zullen ze optreden bij het Club Debuut van Wintertuin in Nijmegen die samen met het  Letterenfonds de nieuwe leesclub Club Debuut heeft opgericht.  Shut Up & Write! zorgen voor  interactie tussen de debutanten en de jonge schrijvers zodat ze hun ervaringen kunnen uitwisselen. In Maart zal Literatour verschillende middelbare scholen afgaan om in gesprek te gaan met leerlingen en het schrijf- en leesplezier te vergroten. Ook het Literatuurhuis in Utrecht zal hieraan mee doen.

Meer informatie vind je hier. 

Uitgeven

Techniek