Afbeelding

Bron: Pexels

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missen

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missenGeen fan van het strand maar wél iets leuks doen dit weekend? Heb jij schrijfinspiratie nodig? Bezoek dan één van deze activiteiten!


Workshop essay schrijven met Jan Postma

Datum: zaterdag 24 juni
Locatie: Rotterdam

Aanstaande zaterdag vindt in Rotterdam een workshop over de kunst van het essay schrijven plaats. Jan Postma, essayist voor De Groene Amsterdammer, De Gids en Das Magazin leidt de workshop. Hij schreef zelf een essaybundel genaamd Vroege Werken. Ook op de meer basale vragen wordt een antwoord gegeven: hoe begin je met het schrijven van een essay? Waarom zou je een essay willen schrijven? Wat is een essay eigenlijk? Tijdens de workshop ga je uiteraard zelf ook aan de slag!
Meer info: klik hier. 

Verhalen in het bos

Datum: 24 juni
Waar: Boekelo (Overijssel)

In de buitengebieden van Boekelo, gecentreerd rond de boshut van workshopleidster Erna, kun je een dag lekker verhalen verzinnen, vertellen en schrijven. Deze bijeenkomst is onder begeleiding van schrijfdocent Miriam Janssen van de TalenTuin en verteldocent Erna Lankhorst van Uluru. De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
Meer info: klik hier.

Writing Europe – Pankaj Mishra

Datum: 24 juni
Waar: Amsterdam

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Be Unlimited Den haag, Boekhandel Atheneum, uitgeverij Atlas Contact en het Conservatorium van Amsterdam.
Literatuurcriticus Margot Dijkgraaf spreekt met intellectueel/schrijver Pankaj Mishra. Mishra is geboren in India, woont en werkt in Londen. Hij schreef diverse wetenschappelijke stukken en romans. Onlangs verscheen bij uitgeverij Atlas Contact zijn werk Tijd van woede – een geschiedenis van het heden, een filosofisch essay over de opkomst van extreem rechts overal ter wereld. 
Meer info: klik hier.