Afbeelding

Bron Pixabay

Deze 4 schrijfapps wil elke iPhonegebruiker hebben

Creatief schrijven met een smartphone wordt steeds gebruikelijker. Overal waar je bent kun je even gauw iets toevoegen aan je verhaal. Zeker grotere telefoons zoals de iPhone 6S kunnen heel goed gebruikt worden als hulpmiddel bij het schrijven. Deze 4 schrijfapps zijn een must-have voor elke iPhonegebruiker.

1. A Novel Idea

Prijs: gratis, upgrade naar Pro €2,99
A Novel Idea is de ideale app voor het uitzetten van je verhaallijn. Met de simpele interface kun je personages, locaties, scènes en andere ideeën structureren en samenvoegen om je plot te maken.  Je scènes kun gemakkelijk ordenen door ze te verslepen naar de plek waar je ze graag wilt hebben. Je personages kun je uitgebreid uitwerken: van naam en leeftijd tot innerlijke conflicten en motivatie.  Synchroniseren naar Dropbox is mogelijk en je werk is makkelijk te exporteren.

2. MindNode

Prijs: ongeveer $10
Het schrijven van een verhaal kan snel onoverzichtelijk worden. Met MindNode kun je al je ideeën in kaart brengen in een geavanceerde mindmap. Mindmaps zijn zeer geschikt voor het produceren, noteren en organiseren van ideeën en het bevorderen van je creativiteit. Belangrijke dingen kun je highlighten en op je to-dolijstje zetten als je ze snel wilt uitwerken.

3. Lists for Writers

Prijs: ongeveer $3
Lists for Writers is een handig hulpmiddel voor zowel beginnende als ervaren schrijvers. Deze app levert binnen no time lijsten met ideeën: namen, karaktereigenschappen, locaties, beroepen, enzovoort. Zo kun je eindeloos veel inspiratie opdoen voor je personages en je verhaal. De lijsten zijn zeer uitgebreid: van huisdieren tot feestdagen en van weersomstandigheden tot fobieën: met deze app geef je je verhaal net dat extra laagje detail.

4. Hanx Writer

Prijs: gratis
Tom Hanks heeft een briljante, nieuwe app op de markt gebracht: Hanx Writer. Met deze app kun je schrijven alsof je een ouderwetse typmachine gebruikt, maar dan met de snelheid van een smartphone. Elk document dat je op deze moderne typmachine schrijft, kun je gewoon mailen, printen en delen. Een groot voordeel: in tegenstelling tot een ouderwetse tymachine, kan de Hanx Writer wel gewoon tekst wissen en herschrijven.


Naast deze 4 onmisbare apps zijn er nog honderden andere schrijftools te downloaden voor iPhones. Veel zijn er zelfs helemaal gratis en kunnen de moderne schrijver goed op weg helpen. Tijd om slimmer te gaan schrijven dus!