Afbeelding

BK Poetry Slam

Dichters warmen op voor BK Poetry Slam in Antwerpen

Dichters warmen op voor BK Poetry Slam in Antwerpen‘Een boksmatch met woorden’, dat is hoe je een Poetry Slam het best kunt omschrijven. Creatief Schrijven vzw gaat dit jaar opnieuw op zoek naar de beste slammer tijdens het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam.

Voorrondes

De eerste ronde vindt plaats op zondag 14 september in Antwerpen. Stadsdichter Stijn Vranken leidt de wedstrijd in goede banen. De toeschouwers beslissen mee wie er naar de volgende ronde gaat. Ook in Gent en Leuven zijn er voorrondes.

De beste slammers van elke voorronde gaan naar de nationale finale op 15 november in Muntpunt, Brussel. De Belgische Kampioen wint een ticket naar Zweden en verdedigt de eer van België op het Europees Kampioenschap Poetry Slam in Malmö.

‘Slamscenes en open mics zijn echt een artistieke uitlaatklep voor veel jongeren. Ze verkondigen op een zeer open en vaak bijzonder literaire manier hun mening en het is frappant hoe aandachtig er naar elkaar wordt geluisterd,’ zegt An Leenders, directeur van Creatief Schrijven vzw.

Slam mee 

Wie zijn kans wil wagen op het podium, kan nog inschrijven voor de voorrondes in Leuven en Gent. Wie het podium vreest, kan voor die voorrondes nog coaching krijgen van David Troch, stadsdichter van Gent, tijdens de workshops Slam Poetry in Leuven (25/9) en in Gent (30/9).

Praktisch

Voorronde Antwerpen op zondag 14 september
Tijdstip: 15 tot 18u
Locatie: Het Bos, Ankerrui 5-7, Antwerpen
Komen supporteren voor de voorrondes is gratis.