Dit zijn de 5 leukste schrijfactiviteiten van februari

Bezoek je weleens een schrijfactiviteit? Dat zou je zeker eens moeten doen. Bij deze evenementen kun je medeschrijvers ontmoeten en inspiratie opdoen voor je eigen werk. We zetten de leukste schrijfactiviteiten van februari op een rijtje!

Schrijfdag ‘Mijn moeder & Ik’

Datum: 10 februari
Locatie: Amsterdam
Prijs: €70

Deze schrijfdag staat geheel in het teken van jou en de relatie met je moeder. Of je nou een goede of slechte band hebt of ze misschien al overleden is: tijdens deze dag verken je al schrijvend jullie dynamiek. Deze workshop kan erg interessant zijn voor schrijvers die aan een familieverhaal werken of gewoon wat meer over zichzelf willen leren.

Meer informatie: Hier

Schrijven over geschiedenis

Datum: 11 februari
Locatie: Utrecht
Prijs: €45/€54,45

Het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) organiseert een workshop voor schrijven over geschiedenis. Of je nou schrijft over de lokale geschiedenis is, een familiegeschiedenis of iets anders: de workshop is voor iedereen geschikt. Je leert o.a. je verhaal afstemmen op publiek, historische personages typeren, bronnen verwerken en valkuilen in tijdgebruik vermijden.

Meer informatie: Hier

Workshop en schrijfwedstrijd ‘Tussen de boeken’

Datum: 18 februari
Waar: Rotterdam
Prijs: €25

Tijdens de Week van het Korte Verhaal (14-21 februari 2017) organiseren Bosch&deJong boekverkopers, De Schrijfschool en The Writer’s Guide (to the Galaxy) de workshop én schrijfwedstrijd Tussen de boeken. Tijdens de workshop krijg je hulp bij het schrijven van een kort verhaal en krijg je feedback op je werk. Het resultaat van je schrijfwerk kun je insturen voor de schrijfwedstrijd, maar hier kun je ook los aan meedoen.

Meer informatie: Hier

Workshop ‘Beginnen met schrijven’

Datum: 21 februari
Locatie: Utrecht
Prijs: €36

Last van een writer’s block, of moeite met het beginnen met schrijven? Tijdens deze workshop leer je je innerlijke criticus de mond te snoeren en blokkades te doorbreken om jezelf aan het schrijven te krijgen. Gedurende de workshop ligt de focus op creatief schrijven en leer je de kracht van freewriting aan de hand van uiteenlopende schrijfopdrachten. Het doel is niet om mooi te schrijven, maar vooral om te durven schrijven.

Meer info: Hier

All the World’s a Stage: leren voordragen

Datum: 25 februari
Locatie: Rotterdam
Prijs: €27,50/€25


Van het voordragen van een winnend verhaal tot het voorlezen van een boekfragment: als schrijver is het onvermijdelijk dat je vroeg of laat voor publiek komt te staan. Bezorgt dat je een flinke dosis angstzweet? Dan is deze workshop misschien wel iets voor jou. Rapper/schrijver/theatermaker Marco Martens zorgt er tijdens deze workshop voor dat je niet meer stotterend op het podium hoeft te staan.

Meer info: Hier


Meer schrijfactiviteiten vind je in dit overzicht.