Afbeelding

Bron: Schrijven

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (16)

IDit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (16)n de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende verhalen die deze week gedeeld zijn.

 

Madeleine Brugmans – Geen titel

24 mei

In de trein kijk ik door het raam naar buiten, andere passagiers kijken naar een rechthoekig apparaat in hun hand of op hun schoot. De meeste hebben hun oren aan draden eraan verbonden. 
In een weiland zie ik twee ooievaars staan, met elkaar in gesprek, hun rode snavels klepperend. Later zie ik een blauwe reiger staan in het water, roerloos stil, wachtend op zijn lunch. In een weiland huppelen een aantal zwart-witte koeien, komisch springend, hun kont en achterpoten opwerpend in de lucht. Hun bolle uiers bungelen als vrolijke luchtballonnen mee.
Over vier minuten stap ik uit.


Nel Hofstra – Geen titel

23 mei

Op het deftige terrasje, zit de oude man. Hij vangt de laatste straaltjes zon. Gekleed in geruit kostuum. Hij komt hier vaker.
Voor hem een biertje. Parmantig een sigaar rokend. Een heer van stand. Dan stapt hij weer op. Zet zijn bolhoedje op. En verlaat met stramme, gelijkmatige tred de straat.
Even later zien we hem bij de tramhalte staan. Op weg naar een armoediger wijk. Zijn niet passende schoenen verraden hem. De tramconducteur kent hem. Deze tevreden man. Met zijn wekelijkse uitje.

Nancy Bastiaans-Lommens – Nieuwsbericht

22 mei

Rond middernacht, Nederlandse tijd, heeft er wereldwijd een bizar spektakel plaatsgevonden. Massaal hebben ooggetuigen zich gemeld met wat de geschiedenis in zal gaan als de meest indrukwekkende en ingrijpende gebeurtenis ooit.
Autoriteiten hebben nog geen officiële verklaring afgelegd. Formele bronnen bevestigen wel dat computernetwerken in grote delen van de wereld waaronder ook Nederland zijn uitgevallen.
Voor meer informatie en de allerlaatste ontwikkelingen kunt u terecht op onze webpagina of app.

Cora van B – Kustkamer

21 mei

Voor haar geen Ikea, geen zesde hands bureau en bed, ze richtte haar kamer zelf wel in.
Kruiwagens zand en kilo’s schelpen verspreidde ze over de vloer. 
Ze schilderde Mesdagmuren vol trompe l’oeils van branding, wolken en horizon tussen verzilte kozijnen en een verweerde deur. 
Toen het klaar was dwaalde ze over haar strand, verdwaalde, zag en zocht geen uitweg meer, blies windsporen en stormgeulen en was gelukkig. 
Weken nam ze niet op, spijbelde van colleges, deed niet open.
Pas toen de crisisdienst riep dat ze zo graag wilden jutten op haar strand, liet ze hen blij binnen.

Frans van Leusden – De tepel: een beknopte cursus

20 mei

‘Mensen, ik zeg het nog één keer: het is geen lichtknopje! Ja, Marcel, ik heb dat verhaal ook gelezen in de schrijfgroep, maar die vent spoort dus niet. Bakeliet! In deze cursus doen we het wat vrouwvriendelijker, dus als jullie nu allemaal even overeind komen… Henri, jij ook! En doe je gebit in. Intussen… Jezus, Boy, alweer! Nee, de tissues zijn op. Gebruik je zakdoek maar! Oké, dat is de bel. Laten jullie de poppen even leeglopen? Ja, Bink, jij mag erop gaan zitten. Robbert, maak jij voor de schrijfgroep een samenvatting van deze les? In zes woorden graag.’