Dit zijn de leukste schrijfactiviteiten van januari

Op Schrijven Online houden we je altijd op de hoogte van actuele schrijfactiviteiten. De komende tijd is er weer van alles te doen op het gebied van schrijven. We lichten 5 schrijfactiviteiten uit.

Schrijfcursussen en –workshops

Schrijfkamer Zwolle

17 januari, Zwolle – gratis
De schrijfkamer in Zwolle is een plek om schrijfgenoten te ontmoeten en samen te schrijven. Aan de hand van korte opdrachten van schrijfcoach Janine van de Raadt stromen de verhalen uit je pen. Ervaring in creatief schrijven is niet nodig, plezier in schrijven wel.

Meer informatie?

Schrijf je loopbaan

Start 20 januari, Amsterdam – 40 euro per workshop

Vier creatieve schrijfworkshops voor mensen die iets willen veranderen aan hun werksituatie. Aan de hand van speelse, inspirerende schrijfopdrachten onderzoek je wat er speelt in je werksituatie en verwoord je je gedachten, gevoelens en verlangens op papier. De aanpak is erop gericht je zoveel mogelijk úit je hoofd te halen en naar je hart te brengen.

Meer informatie?

Schrijfochtend levensverhalen schrijven

21 januari, Voorburg – 17,50 euro

Lijkt het je leuk om korte verhalen over je eigen leven te schrijven, voor jezelf of voor je nageslacht, en zoek je een stok achter de deur om te beginnen? Kom dan naar een schrijfochtend levensverhalen schrijven van Het Verhaal Achter en schrijf met behulp van verschillende werkvormen stukjes van je eigen geschiedenis.

Meer informatie?

Workshop Poëzieweek: als ik mijn ogen toedoe

27 januari, ’s Hertogenbosch – 30 euro
Humor is het thema van de Poëzieweek 2017. Jules Deelder schrijft het geschenk en van hem is het gedicht ‘Als ik mijn ogen toedoe / ben ik in Honoloeloe’. Gaan humor en poëzie wel samen? Ontdek het antwoord in deze workshop vol taalplezier. ‘Verlangen’ is de invalshoek.

Meer informatie?

Workshop boek schrijven voor beginners

28 januari, Utrecht – 35 euro
Heb je een bijzonder verhaal te vertellen dat je met anderen wilt delen? Droom je ervan zelf een boek te schrijven, maar weet je niet hoe? Vanuit mijn eigen ervaring als auteur vertel ik je alle kneepjes van het vak. In 5 stappen van idee tot boek.

Meer informatie?

Schrijfcafés

Schrijfcafé Zoetermeer

17 januari, Zoetermeer – 12,50 euro
Schrijf je graag verhalen, brieven, kaarten en/of gedichten? Heb je altijd al je gevoelens en gedachten aan het papier willen toevertrouwen? Of wil je schrijven (weer) leuk vinden? Kom dan naar het maandelijkse Schrijfcafé in de Bibliotheek van Zoetermeer. Onder leiding van Jacqueline van Zwieteren wordt je fantasie geprikkeld en je pen uitgedaagd. Met wisselende thema’s en creatieve werkvormen biedt het Schrijfcafé laagdrempelige en inspirerende schrijfbijeenkomsten

Meer informatie?

Schrijfcafé Apeldoorn

25 januari, Apeldoorn – 14 euro
In het Schrijfcafé kun je lekker ontspannen schrijven en ontdekken of het creatief dagboekschrijven wat voor je is. Maar ook als je ervaring hiermee hebt, kun je meedoen en genieten van de ontmoeting met jezelf en met anderen.

Meer informatie?

Door heel Nederland worden maandelijks schrijfcafés georganiseerd, onder andere bij lokale bibliotheken.