Dit zijn de leukste schrijfwedstrijden van september

Ben je terug van vakantie en heb je weer eens zin om aan schrijfwedstrijden mee te doen? Wij hebben de leukste schrijfwedstrijden met deadlines in september voor je op een rijtje gezet.

Volzin Schrijfwedstrijd 2016

Ook dit jaar staat een Volzin-schrijfwedstrijd op de planning met het thema ‘Ik ben, omdat wij zijn’. Schrijf een spannend en persoonlijk gemotiveerd essay over de verhouding tussen ‘ik’ en ‘wij’, tussen kiezen voor jezelf of je aanpassen aan anderen, tussen eigenbelang of zelfopoffering. De jury kiest uit de inzendingen de drie beste essays. De winnende essays verschijnen in Volzin van 6 januari 2017. De winnaars ontvangen respectievelijk 500, 300 en 200 euro.

Deadline: 1 september 2016

Meer informatie: http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/131623

Harland Award Verhalenwedstrijd 2016

Het is weer tijd voor de grootste sciencefiction-, fantasy- en horror-schrijfwedstrijd van de lage landen: de Harland Awards Verhalenwedstrijd. Je kunt meedoen aan deze wedstrijd als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

1. Je verhaal valt binnen het fantastische genre.
2. Je verhaal is maximaal 10.000 woorden.
3. Je verhaal is op tijd ingediend (indienen kan vanaf 1 augustus).

Als winnaar van de eerste prijs krijg je een geldprijs van €1000. De tweede prijs bedraagt €300 en de derde prijs €100. Ook zal er een prijs uitgereikt worden aan de hoogst geëindigde nieuwe deelnemer en de hoogste stijger ten opzichte van vorig jaar. Beide kunnen €50 winnen.

Deadline: 1 september 2016

Meer informatie: http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/132499

Blogwedstrijd WILD

Wat is de betekenis van het woord ‘wild’ eigenlijk? Ruw, ongeregeld, extreem, primitief, ongetemd… Damespraatjes.nl heeft een nieuw blogwedstrijd opgezet waarbij ze het mysterie achter dit spannende woord proberen te ontrafelen. Schrijf vanuit jouw perspectief wat de term ‘wild’ inhoudt. Waar denk je aan bij dit woord? De 10 beste blogs zullen in een e-book worden geplaatst dat in 2017 verschijnt. De winnaar wint een bol.com bon ter waarde van €100.

Deadline: 1 september 2016

Meer informatie: http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/132529

Techniek