Geef je op voor try-out voor schrijfbattle 'Lucha Libro'

Zoals in het eerste nummer van Schrijven Magazine van dit jaar aangekondigd, zullen we in het voorjaar een try-out organiseren voor een Nederlandse versie van Lucha Libro: een showbattle omtrent schrijven uit Peru. Voor deze try-out zijn we op zoek naar deelnemers.

Mexicaans worstelen

Lucha Libro is één-tegen-één schrijfcompetitie afkomstig uit Peru. Zowel de naam als de aankleding refereren aan Mexicaans show-worstelen. Er wordt gemaskerd geschreven in cafés. In rondes van 5 minuten kunnen schrijvers ter plekke een kort verhaal schrijven, waarbij drie elementen verplicht zijn. Het publiek kan live meekijken met de tekst die op het scherm van de schrijver verschijnt. De winnaars van de verschillende battles gaan door naar een finale, waar de winnaar een boekcontract wint.

Hier en hier kun je een indruk krijgen.

Aanmelden schrijfbattle

In het voorjaar gaan we een try-out doen in Amsterdam voor een Nederlandse versie. Sommige dingen veranderen we, andere blijven hetzelfde. Wat werkt, wat niet? Deelname is gratis, maar we vragen je wel om zelf voor een masker te zorgen. We zijn nog op zoek naar drie of vier personen. Geef je op en neem je (schrijf)vrienden mee!

Als je mee wilt doen en op de hoogte wilt blijven, geef je je hier op: frank@schrijvenonline.org 

Uitgeven