Haalt Herman Koch de finale van het WK Literatuur?

Haalt Herman Koch de finale van het WK Literatuur?Op 24 juni speelt Herman Koch zijn match voor Nederland in het Wereldkampioenschap Literatuur tegen Chili. In analogie met het Wereldkampioenschap Voetbal organiseert de Amerikaanse universiteit van Rochester het eerste Wereldkampioenschap Literatuur.

Het idee voor het Wereldkampioenschap Literatuur werd geopperd door de afdeling buitenlandse literatuur van de universiteit van Rochester. Ze kozen boeken uit op basis van ingezonden aanbevelingen. Voorwaarden waren dat de boeken na 2000 zijn geschreven in vlot leesbaar proza.

Roberto Bolaño vs Herman Koch

Net zoals in het voetbaltoernooi zit Nederland in de groep met Spanje, Chili en Australië.  Herman Koch strijdt op 24 juni met Het Diner tegen Nocturno de Chile van Roberto Bolaño.

Onze zuiderburen strijden twee dagen later met Dimitri Verhulst (De helaasheid der dingen) tegen Zuid-Korea met Young-ha Kim (Your republic is calling you).

Een onafhankelijke, literair onderlegde scheidsrechter zal beslissen wie er doorstoot naar de volgende ronde. De eerste ronde voor Nederland wordt gejureerd door Shaun Randol en voor België door Scott Esposito.

Het wedstrijdschema is hier te downloaden.

Bron

www.rochester.edu/College/translation/threepercent/index.php?id=11292

Uitgeven