Afbeelding

Herdenking 500e sterfdag Suster Bertken

Herdenking 500e sterfdag dichteres Suster Bertken in Literatuurhuis

Herdenking 500e sterfdag Suster BertkenVandaag is het 500 jaar geleden dat Suster Bertken, één van de eerste Nederlandstalige vrouwelijke dichters, is overleden. Ter gelegenheid van haar sterfdag wordt een lezing gegeven in het Literatuurhuis en verschijnt er een dichtbundel met oud en nieuw werk.

Oden aan Suster Bertken

De herdenking van de 500e sterfdag van Bertken begint op 25 juni om half 8 in het Literatuurhuis te Utrecht. Dat wordt gedaan met het luiden van de klok van de Buurkerk, waar Bertken 57 jaar zat ingemetseld in een kleine cel. Vervolgens houdt Jose van Aelst, kenner van het werk van Bertken, een korte lezing in het Literatuurhuis. Vervolgens dragen negen jonge schrijvers een speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht voor.

Tijdens de avond wordt ook een bundel gepresenteerd met negen nagelaten verzen van Bertken en de negen gedichten van de schrijvers, die zich lieten inspireren door Bertkens werk. Aan deze bundel werkten mee: Merijn Schipper, Anne Broeksma, Nadine Ancher, Nikki Dekker, Marloes Robijn, Amelie Frenken, Gina van den Berg, Krijn Peter Hesselink en Maarten van der Graaff.

Toegang tot de herdenking is gratis, maar reserveren is verplicht. Kijk voor meer informatie en wijze van reserveren op de website van het Literatuurhuis.