Herman Koch genomineerd voor National Book Award

erman Koch. Beeld door Sebastiaan ter Burg.Het diner van Herman Koch is met ruim 40.000 verkochte exemplaren in het buitenland een internationaal succes. Uitgever Anthos maakt nu bekend dat het boek genomineerd is voor de Britse National Book Award.

Het diner is genomineerd in de categorie International Author of the Year. De andere genomineerden in die categorie zijn Eowyn Ivey, Laurent Binet, Patrick deWitt, Daniel Kahneman en Ben Fountain. De winnaar van de prijs wordt op 4 december van dit jaar bekendgemaakt tijdens een gala in Londen.

In 2013 verschijnt er ook een Amerikaanse versie van Het diner. De rechten voor die versie zijn verkocht voor een bedrag boven de 100.000 euro. Een recordbedrag, gezien het feit dat er gemiddeld tussen de 20.000 en 40.000 voor vertaalrechten wordt betaald. Ook verschijnt de verfilming van het boek eind 2013 in de bioscoop.

In andere categorieën van de prijs zijn onder andere EL James (Fifty Shades of Grey), JK Rowling (The Casual Vacancy) en Hilary Mantel (Bring Up The Bodies) genomineerd. Bekijk hier alle shortlists.

Beeld: Sebastiaan ter Burg via Wikipedia

Bron

www.nationalbookawards.co.uk/authoraward/international-author-of-the-year