Afbeelding

Beeld door Noustha Koeckhoven

Het onderwaterproject van fotografe Noustha Koeckhoven

Aan de hand van de sprookjes van Remda Spoelstra maakte Noustha Koeckhoven (1992) op Bonaire onderwaterfoto’s. Zij maakte de foto’s voor het boek als afstudeerproject van de Fotoacademie Amsterdam.

Een andere werkelijkheid

In een interview voor het Antilliaans Dagblad vertelt Koeckhoven dat er onder water een andere werkelijkheid gecreëerd wordt. ‘Zodra je onder water bent lijk je in een andere wereld te belanden’, aldus Koeckhoven. Zij vertelt in het interview verder dat kinderen van 8 tot 11 jaar in de sprookjes de hoofdrol spelen en dat de verhalen veel fantasie bevatten. Volgens Koeckhoven kwam de inspiratie voor het fotograferen onder water nadat ze een halfjaar stopte met de Fotoacademie. In deze periode begon ze te experimenteren met het fotograferen in een zwembad, en ontdekte zij ‘de schoonheid van de onderwaterwereld’, aldus de fotografe in het Antiliaans Dagblad.

Sprookjes die tot leven komen

Op haar website maakt Koeckhoven duidelijk dat de gewichtloosheid, waterspiegeling en zwevende haren die onder water gecreëerd worden een sprookjesachtige sfeer geven aan de foto’s die ze maakt. Passende foto’s voor een sprookjesboek dus. Koeckhoven  schrijft op haar website dan ook dat sprookjes en kinderfantasieën in haar foto’s tot leven komen.

Lees hier een fragment uit het boek Wonderwater van Remda Spoelstra. Wil je meer weten over Noustha Koeckhoven? Kijk hier.

Bron

http://www.bigbangexpress.com/artikelen/nousthas-onderwatersprookjes-op-bonaire/