Afbeelding

De tweets met de hashtag poykant, dankzij de SPEELregels

Hoe het niet bestaande woord polykant bekendheid kreeg

De tweets met de hashtag poykant, dankzij de SPEELregels Dankzij de creatieve geest van Marieke van Dam van BureauPlay en een telefoontje van Radio 538 groeide het woord polykant vandaag uit tot een populaire hashtag op Twitter en Facebook. Maar wat betekent polykant eigenlijk?

Vanochtend werd Marieke van Dam om half 8 wakker gebeld. “Ja hallo, Radio 538 hier. Wij willen je graag wat vragen stellen over spelen voor volwassenen”. En Marieke van Dam zit drie minuten later midden in de radio-uitzending om te vertellen over spelen (dat kan je hier beluisteren). Daar vertelt Marieke over de door haar bedachte SPEELregels: vrolijke opdrachtjes die van het dagelijkse leven een speeltuin maken. En een uur later zit ze weer in de uitzending met een SPEELregel voor de luisteraars.

Polykant in het nieuws vandaag

Het wordt er een uit de SPEELregels-kaartenset die Marieke heeft ontwikkeld: Verzin een formeel klinkend woord en gebruik het in een zakelijk gesprek (of mail, vergadering). De presentatoren maken ‘m vervolgens nog leuker. De luisteraars mogen ideeën voor woorden twitteren. Daar wordt dan een woord uitgekozen dat we allemaal kunnen gebruiken vandaag. Weer een uur later wordt uit een rijtje door de luisteraars compleet verzonnen serieuze onzinwoorden gekozen voor ‘polykant’ (dat hoor je hier). En vervolgens krijgt de nieuwslezer ook nog eens de opdracht om het in de nieuwsuitzending van het komende uur te gebruiken.

Woord van de dag: polykant

De hele dag door Twitteren mensen met het woord #polykant. De leukste vind je hieronder:

Bekijk hier alle Tweets met deze hashtag

SPEELregels van Marieke

SPEELregels-kaartenset die Marieke heeft ontwikkeldHet verzonnen formele woord gebruiken is een van de SPEELregels. Marieke heeft er nog veel meer bedacht waar je zelf mee aan de slag kunt:

  • Geef iemand een onalledaags compliment
  • Maak een zo mooi mogelijke foto van je bestekla
  • Teken een poppetje met je ogen dicht
  • Leg je boodschappen in alfabetische volgorde op de kassaband

Nog meer SPEELregels vind je op de website van BureauPlay. Een bedrijf dat producten en diensten ontwikkelt voor mensen en bedrijven die meer willen spelen.

Bron

http://www.bureauplay.nl