Afbeelding

Foto door Gelya Bogatishcheva

Ilja Leonard Pfeijffer schrijft Poëziegeschenk 2015

Ilja Leonard Pfeijffer schrijft Poëziegeschenk 2015Tijdens de eerste uitzending van de nieuwe talkshow Pauw werd bekend dat Ilja Leonard Pfeiffer het Poëziegeschenk voor de Poëzieweek 2015 gaat schrijven. Het thema van deze editie is Liefde.

Poëziegeschenk van Ilja Leonard Pfeijffer

De Poëzieweek opent op donderdag 29 januari met Gedichtendag en wordt woensdagavond 4 februari feestelijk afgesloten met het Gedichtenbal. Een week lang krijgen kopers van poëzie bij besteding van € 12,50 aan poëziebundels het Poëziegeschenk van hun boekverkoper cadeau.

Ilja Leonard Pfeijffer schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, essays, kritieken, theaterstukken en songteksten. In 2013 verscheen zijn roman La Superba (De Arbeiderspers), een monument voor de stad Genua. La Superba was genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en de Gouden Boekenuil en won uiteindelijk de Libris Literatuur Prijs 2014. 

Thema: Met zingen is de liefde begonnen

Niemand beter dan een dichter kan de complexiteit van de liefde bezingen: teder of vol passie, prille vlinders of reeds vertrouwde warmte, dromerige vreugde of hartverscheurend liefdesverdriet. Van middeleeuwse troubadours over rederijkers tot hedendaagse dichters; allemaal beschrijven zij de roerselen van het hart in lange volzinnen of in puntige aforismen.

Tijdens de Poëzieweek worden onder andere de Herman de Coninckprijs en de VSB Poëzieprijs uitgereikt en vinden het Gedichtenbal en de Nederlandse Kampioenschappen Poetry Slam plaats. Ook organiseren poëzieliefhebbers op vele plekken in Vlaanderen en Nederland honderden poëzieactiviteiten. Voor meer informatie, zie de website van de Poëzieweek.

Uitgeven