John Green steelt quote van 13- jarig meisje

De bestsellerauteur John Green die bekend is van het populaire boek The fault in our stars (Een weeffout in onze sterren) blijkt een quote van een 13- jarig meisje gebruikt te hebben voor een campagne poster. Green liet weten dat hij zelf bijna geen verschil zag met zijn quote en die van het meisje en geeft de fout toe. De quote was inderdaad niet afkomstig uit zijn boek.

Reactie van Green

Het gaat om de quote die gebruikt wordt als poster van de tekst die Green op zijn website heeft staan. ‘I’m in love with cities I've never been to and people I've never met’. Hier werd de afgelopen weken over gespeculeerd op het forum Reddit. waar men beweert dat de quote niet in het boek voorkomt. Na een paar dagen reageerde Green persoonlijk op dit bericht en gaf direct toe dat het inderdaad niet uit zijn boek kwam.
Hij zei: ‘Ik schaam me een beetje nu ik erachter kom dat ik dit niet heb geschreven, maar ik ben ook niet heel verbaasd. Sinds die quote aan mij toegeschreven wordt dacht ik al: 'Waar staat die dan in Paper Towns? Ik herinner me niet dat ik dat schreef.' Maar aan de andere kant, het boek is zeven jaar oud en er staat wel meer in waarvan ik me niet herinner dat ik het geschreven heb.’

Succes ‘The fault in our stars’

De bestseller van John Green werd afgelopen jaar verfilmd en was ook in de bioscopen een grote hit. Duizenden quotes en levenswijsheden worden uit het boek overgenomen en gedeeld op Social Media. Ze worden massaal geliked, geprezen en gebruikt.

Bron

file:///.file/id=6571367.3350733

Uitgeven