Kick-off Write Now! 2016

Op 7 november 2015 vond tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam de kick-off plaats van Write Now! 2016. Jongeren tussen 15 t/m 24 jaar kunnen vanaf nu een verhaal of gedicht opsturen.

Tijdens de kick-off waren de toekomstige deelnemers aanwezig en luisterden naar de eerdere winnaars (Lize Spit, winnaar jury- en publieksprijs 2013, en Mirke Kist, winnaar juryprijs 2015) van Write Now! Spit en Kist vertelden over hun deelname aan Write Now!, schrijven en debuteren. Ook werd de Wall of Fame Quiz gehouden.

De schrijfwedstrijd

De deadline van de schrijfwedstrijd is 1 april 2016 en kan worden ingestuurd via de site van Write Now!. De inzendingen zijn vrij van vorm. De teksten mogen uit een verhaal, gedicht, column, toneeltekst en songtekst bestaan. De voorrondes vinden plaats in april en mei. De deelnemers zullen dan ingedeeld worden bij een van de 11 regionale voorrondes (7 in Nederland, 3 in België en 1 in Suriname).

Wat kun je winnen?

De drie winnaars van de voorrondes winnen een boekenbon van €250, €125 en €75. De door de jury geselecteerde eersteprijswinnaars en vier wildcardwinnaars uit alle tweede en derdeprijswinnaars gaan naar de grote finale in juni in Rotterdam. Daar wordt de winnaar van Write Now! 2016 uiteindelijk bekendgemaakt en krijgt een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of Creatief Schrijven, een column op Trouw.nl en een optreden op Geen Daden Maar Woorden Festival.

Bron

http://www.writenow.nu/Default.aspx