Kies je schrijfcoach

Kies je schrijfcoachHet komende nummer van Schrijven Magazine is 16 pagina’s dikker dan anders. Die extra pagina’s gebruiken we om je voor te stellen aan een groot aantal schrijfcoaches, redacteuren en manuscriptbeoordelaars. Hoofdredacteur van Schrijven Magazine Frank Noë legt uit waarom schrijfcoaches en redacteuren belangrijk zijn voor een schrijver.

'Iedere schrijver heeft iemand van wie hij het meeste heeft geleerd, een boei, een baken. Zelf heb ik verreweg het meeste geleerd van mijn redacteur die me jaren geleden bij uitgeverij Bert Bakker uit de post ‘viste’. Elke paar jaar veranderde ze van baan en elke keer verhuisde ik met haar mee. Want meer dan het logo van een gerenommeerde uitgeverij is voor mij de band tussen redacteur en auteur bepalend. Bij elk boek, elk idee voor een boek van mij, geeft zij haar luidruchtige, hilarische en vooral ongezouten commentaar. Dát is waar je als schrijver beter van wordt.

Het begeleiden van schrijvers is mensenwerk. Of het nu gaat om een korte schrijfcursus, een lang schrijfcoachingtraject of een gedegen manuscriptbeoordeling; het resultaat van alle inspanning wordt bepaald door de wisselwerking tussen schrijver en docent, coach of redacteur. Om die coaches, docenten en redacteuren een gezicht te geven hebben we deze special gemaakt. Per pagina presenteert een schrijfcoach of schrijfdocent zich. Wat is haar specialiteit? Wat kun je van hem leren? Wat moet je vooral niet verwachten? Allemaal vragen die relevant zijn voor wie een stap verder wil komen met schrijven. Want hoe verschillend de aanpak vaak ook is, over één ding is iedereen het eens: feedback van een professional maakt je een betere schrijver.'

Frank Noë is hoofdredacteur van Schrijven Magazine én schrijver van romans en kinderboeken. Zijn roman Het gemaal stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs.

Nog geen abonnee? Als je vóór dinsdag 20 januari 16:00 u. een abonnement neemt, krijg je het februarinummer thuis! 

Word abonnee 

Een abonnement cadeau geven kan natuurlijk ook! 

Bron

www.schrijvenonline.org