Kinderboekenweek – wat is er deze week te doen?

Van 5 tot en met 16 oktober is het Kinderboekenweek. In deze week worden er door heel Nederland activiteiten georganiseerd ter promotie van het Nederlandse Kinderboek. Wat is er komende dagen nog te beleven? We zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

NS kinderboekenruil op stations

16 oktober, de laatste dag van de Kinderboekenweek, organiseert NS de Nationale Kinderboekenruil. Op drie stations in Nederland (Amsterdam Centraal, Arnhem Centraal en Breda) kunnen kinderen hun gelezen boeken ruilen voor een ander boek. In de stationshallen staan kasten vol boeken waarmee geruild kan worden. Op de stations zijn ook kinderboekenschrijvers en conducteurs aanwezig die zullen voorlezen.
Meer informatie vind je hier.

Tentoonstelling Fiep Westerdorp in Beverwijk

Tot en met zaterdag 15 oktober is in de bibliotheek in Beverwijk een tentoonstelling te zien over het werk van illustrator Fiep Westerdorp. De tekenares, die dit jaar 100 zou zijn geworden, is vooral bekend van haar werken in o.a. Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en Otje.
Meer informatie vind je hier.

Tentoonstelling Fiep Westerdorp en Max Kisman in Amsterdam

Ook in Amsterdam kun je een tentoonstelling bezoeken met de werken van Fiep Westerdorp. Voor deze tentoonstelling wordt samengewerkt met beeldend kunstenaar Max Kisman, die nieuw werk heeft gemaakt, geïnspireerd door Westerdorps tekeningen.
De tentoonstelling is nog tot 30 oktober te zien.
Meer informatie vind je hier.


Workshop kinderboekenschrijfster Milja Praagman in Oud-Beijerland

Op woensdag 12 oktober geeft kinderboekenschrijfster Milja Praagman een interactieve workshop voor volwassenen én kinderen. Hierbij zal ze het thema van de Kinderboekenweek behandelen: opa’s en oma’s.
Meer informatie vind je hier.

Schrijfworkshop voor kinderen met kinderboekenschrijfster Lisa Boersen

Op vrijdag 14 oktober geeft kinderboekenschrijfster Lisa Boersen, die bekend is van de nieuwe boekenserie ‘Timo en de Oppasninja’, een workshop in Boekhandel Veenendaal in Amersfoort. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen samen met de schrijfster zelf een Ninja-verhaal schrijven.
Meer informatie vind je hier.

Tekenares Dikkie Dik bij Paagman in Den Haag

Zaterdag 15 oktober komt de tekenares van Dikkie Dik naar Paagman. Ze komt tekenen en vertellen over de rode kat en zijn avonturen.
Meer informatie vind je hier.

Staat er niets tussen bij jou in de buurt? In vrijwel alle lokale bibliotheken en boekhandels worden ook activiteiten georganiseerd ter gelegenheid van de Kinderboekenweek.