Kom naar de Jonge Schrijversavond

Kom naar de Jonge Schrijversavond 2014Op vrijdag  21 november organiseert  Nieuwe Letteren de zesde editie van de Jonge Schrijversavond in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

Elk jaar organiseert Nieuwe Letteren een literaire talkshow om jonge schrijvers de kans te bieden op een podium waar ze uit hun werk kunnen voorlezen, interviews geven en nog veel meer. Voor het eerst zal dit jaar de Gouden Schrijfmachine uitgereikt worden – een ereprijs voor een persoon of organisatie die zich heeft ingezet voor nieuwe literatuur, waarna de avond feestelijk afgesloten zal worden met het Jonge Schrijversbal.

De allereerste schrijversavond vond plaats in 2009. Het literair evenement was bedacht door Maurice Seleky, destijds zelf een debutant. Het jaarlijks terugkerende Schrijversavond trekt ruim 700 bezoekers. Auteurs zoals Philip Huff, Hanna Bervoets, Maartje Wortel en Franca Treur hebben reeds op het podium gestaan. Dit jaar is de beurt aan Yuki Kempees, Anne-Marieke Samson, Jamal Ouariachi, Renee Kelder, Mano Bouzamour en Shira Keller.

Bron

http://www.jongeschrijversavond.nl/#top