Afbeelding

Foto door Freedom Fry - Matt Lee en Andrew Sampson via Wikipedia

Komiek Stephen Fry vernieuwt boekenindustrie met ontwerpwedstrijd

Komiek Stephen Fry vernieuwt boekenindustrie met ontwerpwedstrijdDe bekende Britse komiek en acteur Stephen Fry lanceert deze maand zijn nieuwe memoires More Fool Me en daagt lezers uit hun eigen versie van het verhaal te maken.

Uitgeverij Random House Penguin legt de actie als volgt uit: ‘Neem deze metadata, dit audiobestand, deze tekst. Knoeien ermee. Speel ermee. Vindt uit. Creëer. Verras jezelf. Verras ons.’ Gedeeltes van Fry’s boeken The Fry Chronicles en More Fool Me zijn nu via zijn website gratis verkrijgbaar om te veranderen. Je kan ook onderstaande video bekijken.

[video:http://youtu.be/WqahjME6Tbg]

De inhoud van de boeken zijn zowel op papier als digitaal beschikbaar en mogen omgevormd worden naar tekst, fil, 3D-model, app, wat je maar wil. Een jury, met onder meer Fry als jurylid, bekroont na sluitingsdatum van de wedstrijd het beste ontwerp met de Penguin Fry Innovation Award.

‘Ik ben ervan overtuigd dat een aantal ideeën die voor dit project worden ingediend, de manier veranderen waarop wij als industrie kijken naar ‘het verhaal’, aldus directeur digital product development Nathan Hull van Random House Penguin.

‘De gewoonten en wensen van het publiek evolueren en dus moet ook de rol van uitgevers om onze auteurs te helpen om het verhaal te vertellen veranderen. We moeten bereid zijn om kennis en inspiratie op te doen met experimenten als deze.’