Afbeelding

Een kwartier voorlezen per dag stimuleert de taalontwikkeling van het kind.

Kwartier voorlezen per dag goed voor taalontwikkeling

Een kwartier voorlezen per dag stimuleert de taalontwikkeling van het kind.Volgens de leescoalitie, een samenwerking van meerdere organisaties, werkt een kwartier voorlezen per dag stimulerend voor de taalontwikkeling.

Stichting Lezen, de Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) en Stichting Lezen & Schrijven vormen samen de leescoalitie. Volgens de coalitie hebben anderhalf miljoen Nederlanders problemen met lezen en schrijven. De organisaties benadrukken dan ook dat zelfs een kwartier voorlezen per dag de taalontwikkeling van kinderen al stimuleert en hun woordenschat vergroot.

Jaar van het Voorlezen

De coalitie heeft daarom 2013 uitgeroepen tot het Jaar van het Voorlezen. Voor veel leesbevorderende instanties is 2013 namelijk een jubileumjaar, zoals het 25-jarige bestaan van Stichting Lezen en het tienjarige bestaan van de Nationale Voorleesdagen.

Dit jaar zullen er daarom allerlei activiteiten worden georganiseerd in Nederland en Vlaanderen om voorlezen te stimuleren. Zelf kun je ook meedoen met het bedenken van een activiteit. Ga naar de website van Stichting Lezen en neem contact op om ideeën te delen.

Ook breidt Stichting Lezen alvast de Boekenzoeker uit. Dit is een online zoekmachine waarmee kinderen en jongeren een boek kunnen vinden dat aansluit bij hun persoonlijke (voor)leesvoorkeur. Klik hier om naar de Boekenzoeker te gaan.

Bron

www.boekennieuws.nl/actueel/kwartier-voorlezen-per-dag-helpt/