Maandelijkse prijs voor boeken uitgegeven in eigen beheer

Maandelijkse prijs voor boeken uitgegeven in eigen beheerDe Britse krant The Guardian en de onafhankelijke uitgeverij Legend Times gaan vanaf nu elke maand op zoek naar het beste Engelstalige boek uitgegeven in eigen beheer.

Kansen

Het wordt steeds meer geaccepteerd om uit te geven in eigen beheer. Er worden ook aantrekkelijke verhalen over verteld: veel zelf gepubliceerde auteurs overtreffen de verkoop van romans die traditioneel zijn gepubliceerd.

Zo kwam Hugh Howey op de bestellerlijst terecht met Wool voordat hij een contract bij een uitgeverij kreeg en Barry Eisler wees een grote deal af om in eigen beheer te publiceren. Steven Berkoff en zelfs een gevestigde auteur als David Mamet heeft de doe-het-zelf route genomen en verkochten bijna 391.000 boeken in 2012.

Cijfers

Volgens Howey staat Amazon’s bestseller lijst van genreboeken ook vol met titels die uitgegeven zijn in eigen beheer en de cijfers van Nielsen’s Books & Consumers zeggen dat een op de vijf e-books die gekocht is in 2013, gepubliceerd is in eigen beheer.

Wedstrijd

Vanaf deze maand is het mogelijk om zelf gepubliceerde boeken in het Engels (vertalingen zijn ook welkom) in te sturen. Aan het eind van elke maand komt er een shortlist. De winnende inzending wordt beoordeeld in The Guardian.

De vooruitzichten zijn dat de pers de beste titels nauwlettend in de gaten gaat houden.

Je kan je hier aanmelden.

Bron

www.theguardian.com/books/2014/apr/08/self-published-diy-books-monthly-prize-legend-times -> bron