Meer winst voor de schrijver – het nieuwe uitgeefmodel

Schrijfster Janne Ijmker en uitgever Pieter Rouwendal lijken het onmogelijke mogelijk te maken. Een uitgeefmodel waarbij de opbrengsten voor de schrijver omhoog gaan en de risico’s voor de uitgever omlaag.

Nieuw uitgeefmodel

In het nieuwe uitgeefmodel krijgt de schrijver een actievere rol aangewezen omtrent het promoten van eigen werk. De uitgever blijft nog steeds verantwoordelijk voor de opmaak, vormgeving en boekvertegenwoordiging maar de grootste prijs- risico’s voor de uitgever liggen in de boekpromotie, op dat vlak zal de schrijver dus meer inzet moeten tonen. De auteur heeft hierdoor meer invloed op de inkomsten en zal dus per boek ook meer royalties krijgen. Het is dus afhankelijk van de schrijver of hij over een goede verkoopkwaliteit beschikt.

Eerdere vernieuwingen

Het eerste boek is inmiddels op deze wijze uitgegeven en uitgever Rouwendal is er erg enthousiast over. Het is niet de eerste keer in de uitgeverswereld dat er een nieuw uitgeefmodel wordt ingediend. Compaan Uitgevers maakte bijvoorbeeld al eerder een model, zij bedachten om de auteur boven het even- punt meer inkomsten te bieden. Ook uitgeverij Bertram en De Leeuw maakte van dit uitgeefmodel gebruik.

Bron

http://www.boekennieuws.nl/actueel/nieuw-uitgeefmodel/

Uitgeven