Afbeelding

Week van het Schrijven 2014

Meld je schrijfactiviteit aan voor Week van het Schrijven

Week van het Schrijven 2014Zie daar, de poster van de Week van het Schrijven 2014! Organiseer jij een schrijfactiviteit of schrijfwedstrijd tijdens deze week (6 tot en met 14 september)? Meld hem dan nu gratis bij ons aan!

Week van het Schrijven 2014

Tijdens de Week van het Schrijven 2014 worden er door heel Nederland schrijfactiviteiten georganiseerd. Daarom hebben wij een speciaal overzicht gemaakt waarin je gemakkelijk alle activiteiten tussen 6 en 14 september kunt bekijken. Bekijk het overzicht hier.

Organiseer je ook een schrijfactiviteit, dan kun ook jij in dit overzicht komen te staan. Kijk hier hoe je jouw activiteit aanmeldt.

Promotiepakket Schrijven Magazine

Ben jij de organisator van een schrijfactiviteit tijdens de Week, dan kun je een promotiepakket bij ons aanvragen. Dit pakket bestaat uit exemplaren van de speciale Week van het Schrijven-editie van Schrijven Magazine, die uitgedeeld kunnen worden aan cursisten, en posters ter aankondiging van de Week.

Vraag nu je promotiepakket aan!

Thema Week van het Schrijven 2014: ‘schrijven = lezen’

Het thema van de Week van het Schrijven 2014 is ‘schrijven = lezen’. Lees Flauberts Madame Bovary en je leert hoe je de 'onzichtbare verteller' toepast, lees Virgina Woolf of James Jocye en je leert hoe je de stream of conciousness toepast, lees René Appel en je leert hoe je een goede thriller schrijft, lees Arthur Japin of Hella Haasse en je leert hoe je de geschiedenis tot leven wekt, lees Nabokov en je leert hoe je een onbetrouwbare verteller neerzet, lees Kluun en je leert hoe je met vaart een hartverscheurend verhaal vertelt, lees Tsjechov en je leert hoe je het perfecte kort verhaal schrijft, lees Ilja Leonard Pfeiffers La Superba en je leert hoe je van de schrijver een personage maakt. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te bedenken.

Kortom, lezen is een onmisbaar onderdeel van schrijven. Herman Brusselmans, de allerbekendste schrijver van Vlaanderen, heeft zijn dag er zelfs naar ingedeeld. ’s Morgens schrijft hij, ‘s middags leest hij. De band tussen lezen en schrijven is dus innig. In het vierde nummer van Schrijven Magazine (verschijnt 8 augustus) gaan we dieper op dit thema in.

Wil jij dit nummer lezen en ben je nog geen abonnee? Profiteer vóór dinsdag 29 juli 16.00 u. van onze aanbieding!

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine