Afbeelding

Logo Dactylus

Nieuwe academie voor schrijfdocenten

Logo DactylusDe academie Dactylus biedt een eenjarige basisopleiding en vervolgtrainingen voor docenten creatief schrijven. De inschrijving voor de eerste opleiding in oktober 2014 in Amersfoort is inmiddels geopend.

Basisopleiding Creatief Schrijven

Deze opleiding is bedoeld voor aankomende schrijfdocenten en voor schrijvers die met groepen werken. Deelnemers kunnen erna doorstromen in cursussen en masterclasses en zich specialiseren in genres en doelgroepen. De basisopleiding Docent Creatief Schrijven start in oktober 2014 in Amersfoort.

Cursussen en masterclasses

Bekende schrijvers en ervaren schrijfdocenten verzorgen cursussen en masterclasses over de didactiek van creatief schrijven. Deze cursussen starten in het najaar door het hele land. In het aanbod van 2014 – 2015 onder meer Hoe schrijf ik geschiedenis van Els Kloek en Het begin van Renate Dorrestein.

Dactylus

Dactylus is gespecialiseerd in de didactiek van het leren schrijven in de genres proza, poëzie, literaire non-fictie en autobiografisch schrijven. Dichter en schrijfdocent Margriet van Bebber en gelauwerd jeugdliteratuurschrijver en docent Benny Lindelauf geven de Basisopleiding.

Bekijk de website van Dactylus voor meer informatie.

Bron

www.dactylus.info

Techniek